Complim el programa electoral

Dimecres, 9 de setembre de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Setembre i Octubre de 2020

Escola nova. Aquest setembre encetem un nou curs amb molts neguits a causa de la Covid19. Serà un any segurament difícil perquè moltes coses han canviat i entre totes ens haurem d’anar adaptant a aquesta nova situació. Ànims i força al personal docent en aquest nou curs que ve! Però també iniciarem el curs amb l’optimisme de veure com comença a caminar un nou projecte educatiu a Sentmenat que és fruit de la mobilització popular. Tothom serà cridat a aportar-hi el seu granet de sorra. Treballem entre totes per fer-la realitat!

Estiu Cultura. Un dels sectors que més ha patit les conseqüències de la pandèmia és, indiscutiblement, la cultura. Per això hem apostat fort per tenir un estiu cultural inèdit a Sentmenat i arreu de la comarca amb desenes d’espectacles i activitats sempre complint amb totes les mesures per tenir una cultura segura. Cal agrair molt a totes les persones i entitats com el Coro i la Festa Major Jove que s’han esforçat per donar vida a aquesta programació. Hem ofert un format que segur que repetirem l’any vinent degut al seu gran èxit i acceptació.

Festa Major. Malauradament aquest any ens hem quedat sense poder celebrar la nostra festa el primer cap de setmana de setembre, tot i tenir-la ja programada. Les restriccions no ens ho permeten i cal ser responsables davant l’augment dels brots. És moment de cuidar la salut, doncs és el més preuat que tenim. Segur que l’any vinent podrem gaudir-la de valent! No obstant, hem pogut gaudir de les activitats controlades com el Sent-Tapes, les exposicions del Taller d’Art als comerços i l’Estiu Cultura.

Consell de Cultura. Un altre dels objectius del mandat, complert. A la tardor posem en marxa aquest espai de participació directa, d’ajuda mútua, de transparència i de control de poder. Per millorar la coordinació i garantir la gestió col·lectiva de la cultura entre totes les entitats que en formen part. Entre totes, tot!

Benestar animal. Hem aprovat una nova ordenança per la tinença d’animals necessària per a Sentmenat, però sense el suport de l’oposició. Una oposició que no va fer cap esforç per llegir-se-la abans de la Comissió Informativa ni del Ple ni va mostrar cap interès quan la regidora es a oferir a reunir-se per explicar-ne els canvis. Cal dir que en tot l’any de mandat que portem no s’han interessat mai per la regidoria en qüestió.

Transparència. Ens vàrem presentar a les eleccions amb l’objectiu d’intentar millorar la qualitat i la transparència de la comunicació de l’Ajuntament i amb les dades a la mà podem dir que ho estem fent. Estem camí d’assolir el notable, un 8 a l’indicador Infoparticipa 2021. Enguany ho hem fet bé, hem pujat a un 6 venint d’un suspens total els anys anteriors. Per la CUP la transparència és indispensable per recuperar la confiança de la ciutadania en els càrrecs públics i en les institucions. Seguim treballant!

Darrera actualització: 29.07.2021 | 10:38