Can Padró

Dissabte, 7 de març de 2020 a les 00:00

Fitxa Informació:

Dades Generals

Denominació: CAN PADRÓ

Localització: Can Padró

Època: Segle XVI-XIX

Tipologia: MASIA

Classificació: 1.1.1

Règim Jurídic

Ref. Cadastral: 56.87.901

Qualificació Urbanística: 24

Ús Original: Habitatge/Explotació agrícola-ramadera

Ús Actual: Habitatge caps de setmana      

Propietat: Particular

DADES DESCRIPTIVES

Descripció/Tipologia: Edifici rectangular de dues plantes i tres crugies. La coberta és a dues vessants amb el carener perpendicular a façana. El carener no és centrat a l'edifici. La composició funcional ve donada per dues sales superposades que resolen la distribució interior, però amb la particularitat que l'escala, que les comunica, és situada en un cos a la part posterior. A la part posterior té, posat en sentit transversal, un altre cos resultat d'una ampliació. El cos de la dreta, llevant, on hi ha situada la cuina ha estat reedificat. Té una galeria afegida al lateral de ponent feta amb columnes i arcs de totxo (s. XVIII-XIX). Conserva l'era.

Dades Històriques: L'any 1034 surt un mas Solanet que es transformà a final del segle XV, en Padró Solanet. També es coneix com Can Padró de la Muntanya.

Context: Aïllada entre camps de conreu.

Notes: Finestra conopial. Hi ha restes d'un rentamans a la sala del primer pis, a la façana de migdia, que hom transformà en porta. Té socarrats a la coberta, a la sala central, emblanquinats posteriorment. Catalogat al PGCS, 1978, amb el núm. 5

Bibliografia: Fitxa del Servei del Patrimoni Arquitectònic

Fitxa de l'Arxiu Històric del COAC, S-8

Pla General Comarca de Sabadell, 1978, p. 362

VINYETS, J; CANYAMERES, E, 1988-96. Sentmenat. Nou itineraris d’interès, nº. 3. Sentmenat. Grup d’amics del Museu-Arxiu de Sentmenat.

Darrera actualització: 29.07.2021 | 11:32

Imatges