Vols formar part del voluntariat d’ADF Sentmenat?

Dijous, 18 de febrer de 2021 a les 00:00

L'Agrupació de Defensa Forestal vetlla per la seguretat dels boscos i les persones de Sentmenat.

Aquests mesos d’hivern, els i les voluntaris/ies d’ADF Sentmenat han realitzat una sèrie d’activitats formatives, així com també han estat presents quan els seus serveis han fet falta. A continuació es resumeixen les activitats realitzades al gener i febrer de 2021. 

El 2021 va començar amb fortes nevades arreu de la Península, que a Catalunya s’accentuaren els dies 8 i 9 de gener, en què el NEUCAT va entrar en alerta. És per aquest motiu que l'ADF Sentmenat va fer guàrdia les nits del 8 i 9 de gener, tot i que sortosament la situació de Sentmenat no va complicar-se.

A finals de gener va impartir-se una formació teòrica, amb les seves pràctiques corresponents, destinada a l’ús de maquinària forestal: motoserra, bufadora i desbrossadores. També van realitzar-se unes proves físiques per veure la capacitat física dels diferents voluntaris/ies. A inicis de febrer van realitzar-se noves activitats formatives: una destinada a la funció dels caps d’equip, i l’altra a la senyalització en cas d’emergència. Des de l'ADF es defensa que la formació dels diferents voluntaris és un element clau per actuar d’una forma responsable i el més eficient possible davant els problemes reals.

Una de les tasques essencials a realitzar és la revisió periòdica de l’estat en què es troben els boscos de Sentmenat. Amb motiu d’una d'aquestes revisions, centrada en localitzar els arbres caiguts als camins forestals, els voluntaris i les voluntàries d’ADF van actuar en la retirada d’un arbre caigut a la via forestal direcció Font de Bou. En aquest sentit, la formació precedent en maquinària forestal va ser de gran utilitat per la realització d’aquesta activitat.

Un altre afer és la difusió dels consells de la Generalitat en matèria de seguretat, en aquest cas relacionats amb les ventades o el bon ús de la llar de foc, per exemple.

Per últim, l'ADF vol motivar a tota aquella persona interessada a formar part del voluntariat d’ADF, en un poble amb tanta massa forestal i biodiversitat com és Sentmenat, que cal protegir entre tots. Malgrat els temps difícils, ADF seguirà vetllant per la seguretat dels boscos i les persones de Sentmenat.

Seguiu l'ADF Sentmenat a Instagram (adfsentmenat_2021) per estar al corrent de l'activitat!

Darrera actualització: 18.02.2021 | 09:15