L’Ajuntament posa en marxa un servei d’assistència telefònica o per vídeo conferència als ciutadans per realitzar tràmits en línia

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Sentmenat ha posat en marxa un servei d’assistència per ajudar a la ciutadania a realitzar qualsevol tràmit en línia a través de la Seu Electrònica municipal i que es pot demanar cita prèvia al telèfon 937153030 o per internet al portal https://citaprevia.ubintia.com/sentmenat. Els ciutadans que demanin la cita hauran d’estar disponibles a l’hora reservada i tenir al seu abast un dispositiu amb connexió a internet, serà el treballador municipal qui contacti amb el ciutadà pel mitjà escollit.

L'Ajuntament de Sentmenat ha posat en marxa un servei d'assistència per ajudar a la ciutadania a realitzar qualsevol tràmit en línia a través de la Seu electrònica municipal i que es pot demanar cita prèvia al telèfon 937 153 030 o per internet al portal https://citaprevia.ubintia.com/sentmenat. Els ciutadans que demanin la cita hauran d'estar disponibles a l'hora reservada i tenir al seu abast un dispositiu amb connexió a internet, serà el treballador municipal qui contacti amb el ciutadà pel mitjà escollit.

Aquest servei és una demanda tant per la ciutadania com per les entitats i els obligats jurídicament a relacionar-se electrònicament amb l'administració (empreses i comerços), tot i que de moment només és un servei que està adreçat a la ciutadania, l'equip que gestiona l'administració electrònica local està treballant ja en la formació i assistència a entitats, empreses i comerços del municipi.

Des de fa un any l'ajuntament treballa en la línia de la tramitació electrònica, de fet ja ha baixat considerablement l'assistència física a les oficines municipals.

En xifres, l'ajuntament des del 2018 i fins a la data actual ha gestionat els següents tràmits:

Es recorda que per poder realitzar tràmits en línia, es necessita un certificat digital. Per obtenir-lo hi ha dues vies: sol·licitar gratuïtament l'IdCAT a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, o bé sol·licitar l'idCAT mòbil, un mecanisme d'identificació i signatura electrònica que es basa en l'enviament d'una contrasenya d'un sol ús al mòbil, al web http://idcatmobil.seu.cat. Tot i això hem demanat cita prèvia també es dóna assistència per a aquests temes.

Ja fa un temps que es va apostar per l'administració electrònica al nostre municipi, com un nou model d'administració basat en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació que ens permet millorar en eficiència en les relacions entre altres administracions i amb la ciutadania, les entitats, empreses i comerços del municipi. L'administració electrònica requereix molts canvis tecnològics, alguns d'ells ja en funcionament, per adaptar-se a les noves necessitats i als canvis normatius.

Darrera actualització: 20.10.2020 | 16:23

Imatges

es