La preinscripció a l'Escola Bressol Sentmenuts serà del 13 al 22 de maig

Dimarts, 12 de maig de 2020 a les 00:00

L'escola ha preparat un seguit de preguntes freqüents sobre tot el procés de preinscripció que tindrà lloc a partir de demà.

La preinscripció de l'escola bressol municipal Sentmenuts pel curs 2020-21 es podrà fer del 13 al 22 de maig a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (https://sentmenat.eadministracio.cat/info.0), també hi ha la possibilitat de poder-la fer presencialment a la mateixa escola per a les famílies que tinguin dificultats per fer-la de forma telemàtica del dia 19 al 22 de maig amb cita prèvia al 937151906 en horari de 9 a 13 hores.

Més informació sobre el projecte educatiu el podeu trobar al bloc de l'Escola Bressol Sentmenuts: https://blocs.xtec.cat/sentmenuts/

PREGUNTES FREQÜENTS

1. QUINA ÉS LA RÀTIO D’INFANTS PER CLASSE?

La ràtio marcada pel departament d’ensenyament que ens regim és el següent:

Nivell lactants: 8 infants
Nivell 1-2 anys: 13 infants
Nivell 2-3 anys: 20 infant

*Donada la situació actual a causa de la Covid19, les ratios poden variar segons marqui el Departament d'Ensenyament.

2. ESTIC EMBARASSADA I VULL PORTAR AL MEU FILL A L’ESCOLA BRESSOL. QUAN POT COMENÇAR?

En el moment d’inici de curs ha de tenir com a mínim 16 setmanes.

3. QUINS SÓN ELS PREUS DE L’ESCOLA BRESSOL?

L’escola bressol municipal fixa el preu a partir de què disposa de les ordenances fiscals aprovades per l’Ajuntament. Els preus són per any natural del gener fins al desembre. Podeu consultar en aquest link: http://www.sentmenat.cat/transparencia/ordenances-fiscals/of-14-preus-publics-per-la-prestacio-dels-serveis-de-lescola-bressol-municipal.html

4. ÉS POSSIBLE NO TENIR PLAÇA EN EL CENTRE?

En el moment de matriculació i inici del curs normalment són acceptades totes les sol·licituds, durant el curs escolar si queden places lliures, es pot incorporar l’infant. T

5. QUIN HORARI TENIU A L’ESCOLA?

[http://blocs.xtec.cat/sentmenuts/files/2020/05/graella-horis-1.jpg]

6. SI EL MEU FILL ESTÀ MALALT, POT VENIR A L’ESCOLA?

Si l’infant té una temperatura fins a 38 de febre, no pot venir a l’escola i haurà d’estar a casa fins a la seva recuperació. Pot tornar a l’escola quan hagi estat 24 hores sense febre ni prendre cap antitèrmic.

7. SI EL MEU FILL/A AVUI NO EL VOLEM PORTAR A L’ESCOLA, QUÈ CAL FER?

Només cal comunicar-ho al centre. Si el nen/a es queda a dinar, cal avisar abans de les 10 del matí per fer-li saber a la cuinera.

8. EN CAS QUE L’INFANT TINGUI UN TIPUS D’AL·LÈRGIA ALIMENTÀRIA, ES POT QUEDAR A DINAR A L’ESCOLA?

Sí, cal notificar el tipus d’al·lèrgia portant un informe mèdic, no tan sols pel menjador sinó que la tutora també cal que estigui informada.

9. QUINA ÉS LA METODOLOGIA DE LA NOSTRA ESCOLA?

Creure en un infant capaç implica entendre l’escola bressol com un lloc on descobrir i compartir aprenentatges.

L’equip de l’EBM Sentmenuts estem convençudes de la finalitat educativa del cicle 0-3 i de la importància que cada infant visqui amb plenitud aquest cicle, amb la riquesa pròpia que comporta.

Ens servim d’una metodologia que s’ha de caracteritzar per ser activa, motivadora, participativa, afectiva, creativa i d’escolta, tenint en compte les característiques diferencials dels infants i una percepció constructivista de l’aprenentatge.
A l’escola bressol treballem amb la metodologia dels espais de lliure circulació on considerem a l’infant com a veritable protagonista del procés d’ensenyament-aprenentatge.
Ens basem en una pedagogia lliure i activa que té com a eix principal l’acceptació i el respecte per la persona i que té com a funció entendre i ajudar a l’infant a desenvolupar-se en totes les dimensions.

10. COM FUNCIONA EL PROCÉS D’ADAPTACIÓ?

A l’inici de curs i per tal que l’infant s’adapti més fàcilment a aquesta nova situació hi haurà un horari especial del qual se us informarà.
L’entrada de l’infant a l’escola bressol suposa un canvi en el seu ritme de vida. S’ha de procurar facilitar-li el pas al nou entorn, de la forma més satisfactòria possible.
Abans de començar el curs hi haurà l’entrevista personal per intercanviar informació entre família/educadora, per iniciar el primer contacte i acordar l’horari d’adaptació més adequat a l’infant.
Un cop es fa l’entrevista l’infant de nova incorporació farà una visita família/infant a la classe durant una hora prèviament acordada amb l’educadora.
Seguidament continuem amb el procés d’adaptació d’una hora sense la persona adulta i anar augmentant l’estona a mesura que l’infant estigui més tranquil per quedar-se a l’escola.

Darrera actualització: 10.06.2020 | 11:43