Les referents d’ocupació juvenil atenen joves per orientar-los en el seu futur laboral a Sentmenat

Dimecres, 26 de juny de 2019 a les 00:00

El projecte de referents d’ocupació juvenil és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en col·laboració amb la Secretaria de joventut, que té per objectiu principal treballar coordinadament amb els diferents dispositius de les diferents administracions públiques que treballen amb les persones joves, per tal de donar la millor atenció a la persona jove i oferir-li els recursos més adients tenint en compte les seves necessitats. El programa està cofinançat per la iniciativa d’ocupació juvenil del Fons Social Europeu.

Al Vallès Occidental, 8 municipis, entre ells Sentmenat, compten amb la figura de la referent d’ocupació juvenil per tal d’atendre les persones joves del municipi. Al mes de març es van iniciar les actuacions després de la signatura dels convenis de col·laboració entre els ajuntaments i el Consell Comarcal. Des del mes de març s’han atès 98 joves a través d’intervencions directes com: processos d’orientació, tutories d’orientació, accions d’informació i atenció directa de treball amb famílies.

Els municipis participants i les àrees on estan ubicades les tècniques són els següents: Badia del Vallès (Servei Municipal d’Ocupació), Castellar el Vallès (Servei Local d’Ocupació), Polinyà (POL), Ripollet (PMO), Sant Cugat del Vallès (Joventut), Sant Quirze del Vallès (Joventut), Sentmenat (Servei Local d’Ocupació) i Vacarisses (Joventut). El Consell Comarcal presta servei de forma itinerant en aquests 8 municipis, amb l’objectiu que tot el territori quedi cobert i es garanteixi la igualtat d’oportunitats de qualsevol jove de la comarca.

Les tècniques del Consell Comarcal itineren setmanalment, de manera que de dilluns a dijous es desplacen un dia a cada municipi per fer servei. Amb aquests 8 municipis, cada tècnica va a 4 municipis i els dona servei un dia setmanal fix a cadascun.

Per fomentar el treball en xarxa, i de manera que es pugui atendre a joves de forma més integradora, s’han realitzat tota una sèries d’accions amb els agents implicats del territori, per fer detecció de necessitats i proposta d’actuacions.

En col·laboració amb els centes educatius s’han dut a terme accions amb alumnes  de 4t d’ESO, per fer la presentació del programa,  posar en comú detecció de necessitats i establir un pla de treball d’actuacions amb l’alumnat del centre que ho requereixi.

Darrera actualització: 26.06.2019 | 12:42

Imatges