La Generalitat de Catalunya limita els usos presencial dels equipaments cívics per controlar la contenció del brot epidèmic de COVID-19

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 00:00

Per tal de minimitzar els riscos de contagis en espais públics, la Generalitat ha decidit reduir l’ús presencial dels equipaments cívics i promocionar les activitats telemàtiques. En quedaran exclosos els grups d’intervenció socioeducativa, els programes de suport juvenil i lleure i les activitats d’intervenció social, qui podran seguir utilitzant-los de forma presencial.

Aquest 19 d’octubre, la Generalitat de Catalunya ha decidit prendre mesures sobre l’ús dels equipaments cívics públics per fer front al brot epidèmic de COVID-19 que estem patint. L’objectiu d’aquests limitacions sobre les zones públiques és la de reduir la interacció social, per tal de minimitzar tant com es pugui el risc de transmissió comunitària a partir de la suspensió temporal durant 15 dies de les activitats cíviques, comunitàries, presencials i de caràcter grupal en equipaments cívics.

Així doncs, s’ha decidit permetre i promocionar tota activitat de forma telemàtica, a distància o no presencial, i reduir tot tipus d’activitats limitant-la a aquella que compleixi una funció social d’especial rellevància per l’entorn de l’equipament cívic.

Quedarien excloses de la suspensió temporal de 15 dies, sempre respectant les mesures de prevenció i protecció establertes en el “Pla de Represa de les activitats de la DGACC aprovat pel PROCICAT”:

Aquelles activitats assimilades a programes d’intervenció social:

  • Serveis d’intervenció Socioeducativa a infants i adolescents, com són les activitats de centres oberts (activitat grupal reforç escolar, berenar); els programes “Jugar i Descobrir” d’infants entre 4 i 12 anys, “Programa Joves”, d’adolescents i joves entre 12 i 18 anys.
  • Educació en el lleure i programes de suport juvenil (esplais, atenció i intervenció en joves)
  • Aquelles activitats d’intervenció social personal que es duen a terme com a assimilats a serveis especialitzats adreçats a col·lectius, amb caràcter individual (atenció dones, salut mental, immigració, addiccions, etc.)

Aquelles altres activitats que puguin celebrar-se en centres cívics de titularitat municipal, i que resten emparades en la seva celebració per les resolucions dictades per les autoritats competents, com poden ser actes i espectacles culturals, d’acord amb les mesures d’aforament, prevenció i protecció vigents que regeixen el sector cultural.

Les activitats considerades essencials en la seva funció social com són els menjadors de caràcter social, i els serveis personals de perruqueria i podologia que tenen l’empara de les excepcions generals establertes en les resolucions vigents.

 

 

 

Darrera actualització: 21.10.2020 | 11:50