Una Sentència Injusta

Diumenge, 1 de setembre de 2019 a les 00:00

Valoració Política sobre el transcurs de Setembre i Octubre del 2019

Davant de la més que injusta sentència del Tribunal Suprem per la qual els nostres líders polítics i socials han estat condemnats a 100 anys de presó, volem manifestar el nostre rebuig a la sentencia condemnatòria i reclamem l’alliberament immediat de les preses i els presos polítics així com el retorn de les exiliades i exiliats. També ens volem reafirmar en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. Hem de seguir sortint al carrer a manifestar-nos contra la repressió i en defensa dels drets fonamentals que s’estan vulnerant. Davant aquesta situació, el grup municipal de Junts per Sentmenat, a més de participar en les mobilitzacions, va presentar una moció com a resposta a la sentència amb caràcter d’urgència, perquè l’ajuntament convoques un ple extraordinari a causa de l’excepcionalitat del moment. Així doncs, aquesta moció reclama l’amnistia de les persones preses polítiques catalanes i la defensa del dret d’autodeterminació, alhora que reprova l’actitud de l’Estat espanyol. Per altra banda, el nostre grup municipal va acordar donar les assignacions d’aquest ple a la Caixa de Solidaritat.

 

A escala municipal ens agradaria que l’Ajuntament tingues més sintonia amb el moviment independentista. El nou equip de govern va decidir, sense consultar als partits de l’oposició, canviar el format de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya de forma improvisada, tot suprimint l’ofrena floral a la Senyera. A conseqüència d’aquest canvi a última hora, les entitats no van tenir marge de maniobra per adaptar-se al nou format. Per aquest motiu des de Junts per Sentmenat vàrem convidar a totes les persones del municipi a realitzar l’ofrena floral a la plaça 11 de setembre. Així mateix, aprofitem per donar les gràcies a totes aquelles entitats i persones que varen participar. Dins d’aquesta dinàmica, hem trobat a faltar la sensibilitat en la commemoració de 79è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys (ERC) per part de l’actual equip de govern, que ni tan sols s’han manifestat al respecte. Més enllà de l’aspecte nacional, lamentem profundament que les prioritats d’aquest govern no s’adeqüen a les demandes del poble, amb una gestió ineficient dels espais municipals, una manca de manteniment de la via pública, una improvisació constant en la majoria dels actes públics i un ús partidista de les xarxes socials municipals. Tan sols es pot apreciar que s’està executant tota la feina programada per l’anterior govern.

 

Per finalitzar, volem seguir convidant a totes les veïnes i veïns de Sentmenat a donar la seva opinió i col·laboració a les nostres assemblees, al seguimenta les xarxes socials de l’agrupació i per descomptat, posant a disposició el nostre contacte per qualsevol dubte o tasca en la qual puguem treballar Junts per Sentmenat, a través de @JxSentmenat, del 647 274 431 i de juntspersentmenat@gmail.com.

Darrera actualització: 13.12.2019 | 12:00