Què has de fer si vols adoptar un animal?

Dimarts, 3 de desembre de 2019 a les 00:00

Si vols adoptar és important que tinguis clar que un animal és una responsabilitat i que t'has de comprometre amb les tasques que hauràs de complir. Descobreix més sobre la tinença responsable d’un animal de companyia amb la campanya que ha iniciat l'Ajuntament de Sentmenat. 

Ens dirigim a vosaltres perquè s'acosten les festes de Nadal i ens agradaria fer un recordatori a totes aquelles famílies que es plantegen afegir animals de companyia a la llar, especialment en aquestes dates.

Si aquest és el vostre cas, volem recordar-vos que cal tenir en compte diversos factors a l'hora de prendre la decisió d'adoptar un animal. És important que sapigueu que els animals tenen unes necessitats i que, per tant, cal valorar si tindrem temps per atendre-les:

● Els gossos necessiten passejar diversos cops al dia.

● Gats i gossos necessiten un espai dins la llar on poder estar-s’hi (llitets, sofà, mantes...),així com una estona de joc diari.

● Tenir un animal comporta unes despeses veterinàries, ja sigui per fer controls periòdics com per a possibles imprevistos.

● Cal esterilitzar-los i posar-los el xip per tal d'evitar que es perdin o que es reprodueixin.

● Un animal és per a tota la vida.

Si ja us heu decidit a incorporar un animal a la família, us recordem que l’Ajuntament treballa per reduir el nombre d'animals abandonats i que esperen família a les protectores, i aconsella l'adopció com a única opció responsable. Desaconsallem totalment comprar un animal o adquirir-lo d’un particular, ja que així alimentem un negoci que no ajuda a resoldre la sobre població actual i perpetuem les males condicions de vida dels animals que serveix en únicament per criar.

ADOPTEU sempre , ja que així formareu part de la solució, donant-li una llar a un dels més de 30.000 animals que l’estan esperant als refugis de tot Catalunya.

Per a més informació podeu consultar faadaeduca.org o podeu acostar-vos a les protectores que tenim a prop.

Passeu unes bones festes!

Darrera actualització: 16.06.2020 | 10:43