Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura arriben a Sentmenat amb els desplegaments 4G i 5G

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 00:00

Les operadores de telefonia mòbil, Telefònica, Vodafone i Orange, han anunciat que durant les properes setmanes realitzaran a Sentmenat el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, cosa que permetrà als sentmenatencs i sentmenatenques gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i més extensió geogràfica.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l'entitat posada en marxa pels operadors per solucionar qualsevol afectació a la recepció del senyal de televisió. El procés d'implantació s'està fent de manera gradual per tot el territori.

 

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT

Per garantir la compatibilitat de la xarxa mòbil i la TDT, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l'encesa de les estacions, pel qual l'empresa s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es

 

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar millores significatives tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la trucada de vídeo, entre d'altres.

A més, la cobertura més gran que assoleix el desplegament a les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Darrera actualització: 08.04.2022 | 12:59