Sentmenat es tenyeix de lila per les jornades feministes del 8M

Dijous, 12 de març de 2020 a les 00:00

En commemoració del Dia Internacional de les Dones, les sentmenatenques i sentmenatencs s’han bolcat per la defensa dels drets i llibertats en un cap de setmana ple de reivindicació i sororitat.

L'Ajuntament de Sentmenat ha apostat per la visibilització de les desigualtats de gènere i l’apoderament femení amb unes jornades feministes per la celebració del 8 de març, que ens han ofert des d’activitats per als infants fins a taules rodones, espectacles esportius o la creació d'una comissió de vaga no mixt on compartir les vivències personals i la reivindicació.

Les activitats van començar el dimarts 3 de març, amb una hora del conte pels més menuts titulada “Elefants de colors” dedicada a la commemoració del dia dones a càrrec de la rondallaire Eugènia González. Tres dies després, el divendres 6 de març, també a la Biblioteca municipal la festivitat va seguir amb un recital de poesia titulat “Dones al Vent” a càrrec de Xavier Marí i Alfons Beltrán.

Les jornades més intenses i reivindicatives van arribar amb el cap de setmana amb les activitats esportives dels clubs del municipi. El Club Bàsquet Sentmenat va organitzar una sèrie d’activitats obertes a tota la ciutadania com partits, concursos de tir o d’habilitats al Pavelló de Can Sorts; a continuació, a les 17 h i al mateix pavelló l’Inter Sentmenat va jugar el seu partit de Copa Catalunya, i diumenge va celebrar un partit entre Velles i Belles Glòries amb totes les jugadores i ex-jugadores del club. Finalment, dissabte a les 19.30 h al Pavelló del Tèxtil Besòs la celebració del Festival de Patinatge Vallès.

La tarda de dissabte es van realitzar dues xerrades a la Sala ECUS, la primera amb les dones de la Policia Local i posteriorment sobre “La dona en el treball i l’igualtat d’oportunitats”, organitzada pel Servei d’Ocupació de Sentmenat i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Occidental i diverses ponents, usuàries i ex-usuàries de la borsa de treball de Sentmenat, narrant les seves experiències en la inserció al mercat laboral com a dones.

Al vespre va tenir lloc l’Acte Feminista no Mixt al pavelló Primer de maig, organitzat per la Comissió per la Vaga Feminista del 8M de Sentmenat, on es va fer un sopar i el ball de la cançó “Un violador en tu camino”.

Sortint d’un dissabte molt intens, va arribar el diumenge on la Comissió per la Vaga Feminista del 8M va celebrar un acte reivindicatori contra la violència patriarcal a la plaça de la Vila, encerclant la font amb 60 cadires, una per a cada una de les 60 dones assassinades per la violència masclista a l'Estat Espanyol entre el 8 de març de 2019 i el de 2020.

Diumenge al migdia la comparsa “Al Compás”, sota la temàtica del 8M, va omplir de música i festivitat tot Sentmenat amb balls llatins.

A la tarda, totes les persones que van voler van anar a la manifestació a Barcelona i les que no es van concentrar a la plaça de la vila per a clausurar unes exitoses jornades feministes caracteritzades per la mobilització, la conscienciació i la sororitat de les sentmenatenques, que dia rere dia anem construint un municipi més just i lliure per a tothom.

Darrera actualització: 13.03.2020 | 13:36