L'Ajuntament recorda les mesures establertes pel desconfinament esglaonat dels infants

Dilluns, 27 d'abril de 2020 a les 00:00

Amb les noves mesures de confinament del 26 d'abril, l'Ajuntament de Sentmenat ha activat un pla de contenció per assegurar un desconfinament segur per als infants i els seus acompanyants.

Davant les noves mesures del govern per un desconfinament esglaonat, l'Ajuntament de Sentmenat ha començat un pla de contenció per acompanyar de forma segura el procés dels sentmenatencs i sentmenatenques amb la col·laboració de diversos departaments.

Per una banda, s’ha augmentat la senyalització i la presència de la policia local a les zones públiques, senyalitzant el tancament de les zones lúdiques (degut al risc d’infecció que comporten per als infants) i el control i vigilància de que els ciutadans respectin les mesures decretades pel govern central.

Als informes realitzats per la Policia Local sobre el primer dia de desconfinament dels infants (26 d’abril), s’ha notificat algunes infraccions per part dels ciutadans, com sortir els dos progenitors amb els menors, no respectar les distàncies de seguretat entre vianants o no respectar les franges horàries permeses de 9 a 21h. La labor policial d’ahir va consistir en la informació als pares i mares de les normes dictades que s’han de complir per la seguretat de tots, i durant els pròxims dies s’intensificarà la supervisió del seu compliment, amb la amonestació econòmica com a última instància.

Per altra banda, s’estarà realitzant un servei extraordinari per part de la brigada, juntament amb la col·laboració de l'ADF, de desinfecció diària de les zones d'afluència de la via pública com les carreteres principals, places, parades de bus, mobiliari urbà, contenidors, baranes i escales,... Per assegurar la màxima higiene de la via pública i la disminució dels riscs de contagi.

Des de l'Ajuntament de Sentmenat s'ha volgut recordar la importància de realitzar un desconfinament segur i el seguiment de les mesures decretades realitzant un flyer informatiu amb les principals obligacions de seguretat. Es demana col·laboració i responsabilitat a la ciutadania i el seguiment estricte de les mesures de seguretat, així com la recomanació de dur guants i mascaretes. Aquestes pròximes setmanes són de vital importància per al control d’aquesta crisis sanitària i per a no donar cap pas enrere.

En el següent enllaç podreu trobar informació relacionada amb les primeres sortides d'infants i adolescents, prevista en l'ordre SND/370/2020 de 25 d'abril, amb les preguntes freqüents i infografia explicativa: https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mala lties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/fases-de-confinament/index.html

 

Darrera actualització: 26.08.2020 | 13:39

Imatges

Mesures especials flyer procicat flyer procicat 2