L’Ajuntament desvincula tota mena de relació amb els cartells que han aparegut per part d’una formació política

Divendres, 24 d'abril de 2020 a les 18:00

Ahir a la tarda van aparèixer una sèrie de cartells d’una organització política que no forma part del consistori on es brinda a donar suport als sentmenatencs durant aquesta quarantena i on hi apareix l’escut de l’Ajuntament. Per part del consistori, s’ha volgut desmentir qualsevol vinculació amb tal projecte i alertar dels riscos per la salut i la seguretat que pot comportar una no adequada preparació de les persones que hi participin.

Des del consistori ja s'han pres mesures legals per l’ús de l’escut municipal de forma il·legítima d’acord amb el Reglament de símbols dels ens locals a Catalunya i el Reglament aprovat pels símbols de l'Ajuntament de Sentmenat on el seu ús indegut és sancionable si no hi ha autorització expressa de l'ens local i es pot ordenar la seva retirada.

Es recorda que els únics canals públics i oficials de suport a la quarantena són únicament els que apareixen al web de l’Ajuntament a l’apartat de COVID-19. Des de l'inici de la crisi, les autoritats sanitàries i l'Ajuntament de Sentmenat alerten de la manca de seguretat per la resta de ciutadans que pot comportar no prendre les mesures adequades en aquest estat de pandèmia, a més de la il·legalitat de sortir de casa per a realitzar tasques que no siguin d’extrema necessitat per a cada pròpia família.

Finalment, recordar la importància d’estar totes unides durant aquest confinament i agrair la confiança en la gestió pública. Durant aquesta quarantena, l'Ajuntament ha pogut contactar amb uns 600 domicilis, on hi conviuen persones de més de 65 anys per conèixer com afronten el confinament i s’han pogut identificar possibles necessitats. Com a resultat de les trucades (en alguns domicilis hi ha més d’un resident de més de 65 anys o bé viuen sols), s’han hagut d’activar diversos serveis, com ara la compra d’aliments o bé el trasllat de medicaments al domicili, per evitar que la gent gran hagi de sortir al carrer i exposar-se a possibles contagis. Voluntaris de la Creu Roja de Sentmenat, han estat els responsables de dur a terme aquests serveis, en coordinació amb la regidoria de Serveis socials.

Darrera actualització: 24.04.2020 | 19:08