L'Ajuntament de Sentmenat i Sorea acorden un Fons de Solidaritat davant de la crisi de la Covid-19

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 00:00

Per fer front a l'impacte econòmic que està tenint en les famílies l'Estat d'Alarma i les seves conseqüències, s'ha acordat amb Sorea la creació d'un Fons de Solidaritat per les famílies en risc d'exclusió social.

La pandèmia de la Covid-19 i la decretació conseqüent de l'Estat d'Alarma per a controlar la situació d'emergència sanitària està generant un gran impacte econòmic i social, que requereix l'adopció de mesures que pal·liïn en la mesura del possible la situació generada. Reforçant la protecció dels treballadors, les famílies i els col·lectius més vulnerables. En aquest sentit, s'ha aprovat en l'àmbit estatal el Reial Decret-Llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social de la Covid-19.

En aquesta línia, l'Ajuntament de Sentmenat es va asseure amb Sorea (subministradora de l'aigua a Sentmenat) per treballar en un acord que doni suport a aquells ciutadans més afectats econòmicament per la crisi de la Covid-19. Sorea, amb la voluntat de fer un pas més en el seu compromís de trobar solucions a les situacions de pobresa energètica, ha proposat a l'Ajuntament de Sentmenat la creació d'un Fons de Solidaritat adreçat a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica i/o en risc d'exclusió residencial, amb l'objectiu de contribuir a superar dita situació.

Així, s'ha decretat un conveni durant el qual Sorea dotarà, a fons perdut, un Fons de Solidaritat destinat a la concessió d'ajuts per prevenir situacions de pobresa energètica. Per part de l'Ajuntament de Sentmenat, es treballarà amb Sorea a través dels seus Serveis Socials, des d'on es promocionarà i es farà difusió del Fons en qüestió, informant dels avantatges que comporta i dels requisits per poder-hi accedir segons les condicions establertes i decretades pel mateix Ajuntament de Sentmenat. Aquelles persones que requereixin aquest ajut, hauran d'enviar a Sorea el document de sol·licitud acreditant una situació econòmica que justifiqui, a judici dels Serveis Socials, l'atorgament de tal subvenció.

L'aplicació d'aquest fons quedarà supeditada a què l'Ajuntament de Sentmenat autoritzi, en els terminis establerts, els mecanismes previstos en el Protocol Regulador de Mesures Contra la Pobresa Energètica i Vulnerabilitat Econòmica, en allò que fa referència a l'emissió dels informes sobre la situació de risc d'exclusió residencial per part de l'àrea de Serveis Socials.

Darrera actualització: 06.04.2020 | 14:37