S’organitzen múltiples activitats pel Dia de la Dona

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 00:00

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides, com data en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

El proper diumenge 8 de març és el Dia de la Dona i, per aquest motiu, durant els dies previs i també els dies posteriors Sentmenat acollirà diferents actes i esdeveniments per a reivindicar el paper i la importància de la dona en tots els aspectes socials, humans i laborals.

La proximitat d’aquesta data tan subratllada es començarà a fer palesa el dimarts 3 de març, quan la Biblioteca de Sentmenat acollirà una sessió de l’Hora del conte en commemoració del Dia de la Dona. La sessió anirà a càrrec de la rondallaire Eugènia González i es farà la lectura d’ “Elefants de Colors”.

Tres dies més tard, el divendres 6 de març, Xavier Marí i Alfons Bertran seran a la Biblioteca Frederic Alfons i Orfila per a oferir un recital poètic musicat que porta per nom “Dones al vent”. L’acte començarà a les set del vespre.

Les jornades més intenses i carregades d’activitats arribaran el cap de setmana. El dissabte dia 7, durant tot el matí s’organitzaran tornejos esportius femenins, mentre que al llarg de tot el dia estan previstes diverses xerrades, tallers i activitats, com una sessió de zumba al Pavelló de Can Sorts. A la tarda, hi haurà una taula rodona composada per 4 dones emprenedores, usuàries de la Borsa de Treball de Sentmenat, que han trobat sortida al món laboral apostant per obrir el seu propi negoci, 2 dones participants dels programes d'ocupació Ubica't i Joves per l'Ocupació i 2 representants del Consell Comarcal del Vallès Occidental. El dia principal, el 8M, al migdia hi haurà una comparsa pels carrers del poble, un espectacle de les dones de l’esplai, un dinar de carmanyola i finalment una sortida cap a la manifestació de Barcelona, per la qual es poden fer inscripcions a l’OAC fins al dia 5 de març.

Per últim, els actes finalitzaran el divendres 13 de març, quan a les set del vespre es farà un torneig de tennis taula per a dones, amb premis per categories de majors i menors de 14 anys.

El 8 de març té origen en diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes del 1857 i l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911, on van morir unes 149 persones, la majoria dones, moltes d'elles immigrants i molt pobres que treballaven en condicions penoses. Les grans mobilitzacions que se’n van derivar són a l’origen del Dia Internacional de les Dones.

ACTES

 

Hora del conte en commemoració del dia de la dona

Data: 3 de març

Hora: 17.30 h

Lloc: Biblioteca Frederic Alfons i Orfila

Descripció de l’activitat: a càrrec de la rondallaire Eugenia Gonzàlez “Elefants de colors” per commemorar el 8 de març, Dia de la dona.

Organitza: Biblioteca Frederic Alfons i Orfila

 

Recital poètic musicat Dones al vent

Data: 6 de març

Hora: 19 h

Lloc: Biblioteca Frederic Alfons i Orfila

Descripció de l’activitat: a càrrec de Xavier Marí i Alfons Bertran, per commemorar el 8 de març, Dia de la dona

Organitza: Biblioteca Frederic Alfons i Orfila

 

Dissabte 7 de Març

Durant el matí: activitats esportives femenines

  • Bàsquet de 12 a 16h.
  • Inter Sentmenat (partit)
  • Patinatge

11 a 12:30 h Sessió gratuïta de Zumba al Pavelló de Can Sorts

12h Xerrada amb les dones de la Policia Local a Cal Milionari.

18h Taula rodona “La dona en el treball i l’igualtat d’oportunitats” organitzat per l'Ajuntament de Sentmenat, a la Sala ECUS.

19h Taller de pancartes a l’espai Jove La Tèxtil.

20h Acte feminista NO-MIXTE al pavelló Primer de Maig. Organitzat per la Comissió de vaga feminista 8m.

Activitats:

  • decoració de l’espai
  • espectacle a càrrec de la gent gran (dones)
  • coreografia de “El violador ets tu“
  • taller de risoteràpia
  • sopar per compartir (totes portem algo de menjar, coberts i plats)
  • servei de barra a càrrec del Cor de Bou
  • música i ballaruca

Hi haurà sopar i servei de barra.

 

Diumenge 8 de Març

11 h Zumba, al Pavelló de Can Sorts

12 h Desfilada de la comparsa “al compàs” pels carrers del poble

13.30 h Partit de noves i velles glòries de l’Inter Sentmenat, al Pavelló de Can Sorts

13.30 h Espectacle de les dones de l’esplai, a la Plaça de la Vila

13.45 h Dinar de carmanyola MIXTE, a la plaça de la Vila

16 h Sortida des del Parc de la Riera amb un autocar gratuït cap a la manifestació de Barcelona. Tornada a les 20h. Prèvia inscripció a l’OAC fins el dia 5 de Març.

 

1r TORNEIG DE LA DONA DE TENNIS TAULA

Divendres 13 de març de 2020

Hora inici: 19 h

Lloc: Pavelló Tèxtil Besós 1er pis

Descripció de l'activitat: Torneig Gratuït. Recepció i escalfament a les 19h i torneig de 19.30 h a 21 h. Premi per la primera classificada <14 anys i Premi per la primera classificada >14 anys.

 

Darrera actualització: 04.03.2020 | 10:43

Imatges