La regidoria d'Educació presenta un FAQ's del Casal d'Estiu

Dimarts, 18 de maig de 2021 a les 12:30

Enguany el Casal d'Estiu i el Casalet de Setembre presenta algunes novetats per construir una experiència més enriquidora pels infants del poble. És per això, que la regidoria d'Educació ha resolt les preguntes més freqüents per facilitar tota la informació vers les inscripcions, la subvenció i l'organització del Casal, enguany organitzat per Ègora Sentmenat.

El Casal d'Estiu és una de les activitats més esperades de l'any pels infants i també per les famílies. A continuació pots trobar les preguntes més freqüents sobre el cost del casal, el seu tràmit d'inscripció i el programa de subvenció:

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE EL CASAL D’ESTIU I CASALET DE SETEMBRE

1. Com s’ha de fer la inscripció al Casal d’Estiu i Casalet de Setembre?

De manera telemàtica a través de la web www.cemsentmenat.cat/noticies. Si algú té impediment per a poder fer el tràmit de manera telemàtica es pot adreçar al CEM Sentmenat sempre sol·licitant cita prèvia.

2. Quin import haig de pagar?

En el moment de fer la inscripció al CEM Sentmenat, s’haurà de fer la transferència per import de 37€ per infant i setmana en cas que s’hagi fet la sol·licitud de subvenció. En cas que no s’hagi fet la sol·licitud de subvenció o no es tinguin els requisits per a gaudir-ne, s’haurà de fer l’ingrés del cost total del Casal que són 60.50€ per infant i setmana.

3. Hi ha descompte per a germans?

No, el preu del Casal i la subvenció corresponent són per infant i setmana.

4. Com s’ha de fer la sol·licitud de la subvenció?

Prèviament a la inscripció, de manera telemàtica a la seu electrònica de l’Ajuntament de Sentmenat on hi haurà el tràmit específic a partir del 24 de maig. Si algú té impediment per a poder fer el tràmit de manera telemàtica es pot adreçar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament sempre sol·licitant cita prèvia. No s’admetrà cap sol·licitud que no s’hagi realitzat segons el tràmit corresponent.

5. Qui pot rebre la subvenció de l’Ajuntament?

Tots els infants de Sentmenat i socis del CEM Sentmenat inscrits al Casal d’Estiu i Casalet de Setembre organitzats per Ègora Sentmenat, aquests són els únics requisits que es necessiten per gaudir de la subvenció. Si no pots gaudir de la subvenció igualment pots inscriure l’infant abonant el total del cost del servei.

6. Com es farà efectiva la subvenció?

En la sol·licitud de subvenció ja hi ha un apartat per a autoritzar endossar l’import de la subvenció atorgada al Centre Esportiu Municipal, això és el consentiment exprés per permetre a l’ajuntament a ingressar l’import subvencionat directament al CEM, que es l’organitzador dels casals.

7. Es podrà ampliar la participació al Casal, més del que s’ha inscrit inicialment?

Si hi ha places disponibles es podrà inscriure l’infant a més setmanes una vegada hagi començat el Casal.

8. En cas que l’infant no pugui assistir al Casal, es retornarà l’import de la inscripció?

Si és el participant qui anul·la la inscripció, a criteri de la direcció del Centre, se li retornarà fins a un màxim del 50% de l’import abonat sempre que sigui per raons degudament justificades o ho notifiqueu almenys 15 dies abans de l’inici de l’activitat.

9. Els serveis extres d’acollida i menjador, estan subvencionats?

No, són serveis addicionals que es paguen al CEM Sentmenat, l’acollida té un cost de 15€ i el servei de menjador i tarda és de 60.07€, inclou el menjar amb cuina pròpia i el servei de monitoratge fins les 16.30h.

10. Hi ha places limitades?

Si, es preveu un nombre de places suficient per a donar cabuda als infants del municipi segons la participació d’edicions anteriors però igualment hi ha un nombre limitat de places. Les inscripcions s’admetran per ordre d’inscripció i pagament.

11. Quina durada té el Casal d’Estiu?

El Casal d’Estiu començarà el dia 28 de juny i durarà fins el 30 de juliol, seran 5 torns o setmanes i cada infant pot inscriure’s a les setmanes que vulgui. El Casalet de setembre té dos torns, del 30 d’agost al 3 de setembre i del 7 al 10 de setembre.

12. On es farà el Casal d’Estiu?

La seu principal serà a l’escola Can Sorts, des d’allà els infants es desplaçaran als diferents equipaments per les activitats específiques: Taller d’Art, el Coro i Cal Milionari, tots propers a l’escola. En el cas de les activitats esportives que es faran al Centre Esportiu Municipal que és l’equipament més llunyà, el desplaçament es concebrà com una activitat en ella mateixa fent que els infants en gaudeixin i depenent dels diferents grups d’edat.

13. El Casalet de setembre serà igual que el d’Estiu?

El plantejament és el mateix però adaptat al nombre de participants que normalment és molt inferior al de l’Estiu, l’espai variarà també la seu central serà l’Espai Jove La Tèxtil.

14. Hi haurà reunions informatives per poder conèixer amb detall la dinàmica del Casal i poder aclarir dubtes?

Si, a tots els inscrits se’ls informarà de la data de la reunió.

Darrera actualització: 18.05.2021 | 12:54