S'acosten les vacances i arriba el Casal d'Estiu!

Divendres, 14 de maig de 2021 a les 00:00

Enguany el Casal d'Estiu i el Casalet de Setembre acolliran novetats pensades per donar un valor afegit al seu format habitual basat en el lleure amb un balanç d'activitats esportives i artístiques realitzades per especialistes de les entitats locals. D’altra banda, el procés d’inscripció també presenta novetats que us detallem tot seguit a la notícia.

El Casal d'Estiu és una de les activitats més esperades de l'any pels infants i també per les famílies. Ofereix tot un seguit d'activitats durant el període vacacional, un espai en què els nens i nenes poden jugar, gaudir, relacionar-se i aprendre d'una manera lúdica a més d'un ajut en la conciliació familiar en temps de vacances escolars.

El CASAL D'ESTIU i el Casalet de Setembre són un servei públic promogut per l'Ajuntament de Sentmenat i organitzat enguany per Ègora Sentmenat, el Centre Esportiu Municipal. El seu contingut és fonamentalment de lleure, amb una clara i marcada orientació recreativa, lúdica i educativa on l'esport tindrà una destacada presència i s'inclouran també activitats de caràcter artístic, conduïdes per especialistes, per això es compta amb la col·laboració del Taller d'Art de Sentmenat, l'Aula de Teatre del Coro i el Centre d'Ensenyament Musical de Sentmenat.

El Casal d'Estiu i el Casalet de Setembre estan dirigits als infants de 3 a 15 anys. El Casal començarà el 28 de juny i durarà fins al 30 de juliol, i pel que fa al Casalet a la tornada de les vacances, serà del 30 d'agost al 10 de setembre. Els infants es podran apuntar per setmanes i comptarà amb un servei d'acollida matinera i un servei de menjador amb cuina pròpia.

El Casal d'Estiu es portarà a terme a l'escola Can Sorts, però també es comptarà amb altres equipaments on realitzar les activitats específiques, com són l'espai del Taller d'Art, el teatre del Coro, l'escola de música a Cal Milionari i el Centre Esportiu Municipal (Ègora Sentmenat), a banda de la piscina municipal descoberta per gaudir de l'aigua quan apreti la calor.

L'Ajuntament de Sentmenat entenent aquest servei com a essencial, preveu subvencionar als infants que s'inscriguin a l'activitat aminorant el cost final del servei. D'aquesta manera el preu per infant/setmana subvencionat és de 37€, igual que l'any passat. Els serveis d'acollida i de menjador i de tarda, d’altra banda, no són subvencionables.

“El procés d’inscripció requerirà dos tràmits”

Tots els infants de Sentmenat i també els socis del CEM Sentmenat poden accedir a aquesta subvenció, però a diferència d'anys anteriors, s'haurà de fer una sol·licitud específica de subvenció prèviament a la realització de la inscripció al CEM Sentmenat. 

- En primer lloc caldrà omplir un formulari que estarà disponible a la Seu Electrònica de l'Ajuntament a https://sentmenat.eadministracio.cat/ a partir del 24 de maig.

- En segon lloc, i com s’ha dit, havent sol·licitat la subvenció prèviament, es podrà fer la inscripció telemàticament al web del CEM Sentmenat a l'enllaç http://www.cemsentmenat.cat/noticies a partir del dia 24 de maig. 

Totes les famílies que no sol·licitin la subvenció, o bé que no aportin a la inscripció el comprovant de sol·licitud de la subvenció o que no reuneixin els requisits per a optar-hi hauran d'abonar l'import total del servei. Hi haurà dos terminis per a la sol·licitud de la subvenció, del 24 de maig al 15 de juny (pel 1r període, juny i juliol) i 16 de juny al 30 de juliol (pel 2n període, agost i setembre).

Esperem que aquest sigui per tots els nens i nenes que participin en el Casal d'Estiu, un estiu per recordar!

Darrera actualització: 17.05.2021 | 18:32