El Castell de Sentmenat protagonista a la guia d'oci “Què Fem?” de La Vanguardia

Dimarts, 6 d'octubre de 2020 a les 00:00

El passat divendres 2 d’octubre l’històric Castell de Sentmenat va protagonitzar una secció del “Què Fem?” de La Vanguardia realitzada per la Fundació Castells Culturals de Catalunya, que s’encarrega de fer difusió dels castells més emblemàtics del nostre territori. A més, en motiu de les Jornades de Patrimoni de Sentmenat, el Castell estarà obert a la ciutadania els pròxims 10, 11 i 12 d’octubre i es podrà visitar amb cita prèvia.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sentmenat i els Amics del Museu-Arxiu, el passat divendres es va publicar a La Vanguardia un reportatge realitzat sobre el Castell de Sentmenat. A més, al web de l’Ajuntament de Sentmenat s’ha habilitat una plana completa amb un recull de tota la història del Castell del municipi, que es pot trobar clicant a aquest enllaç.

El Castell que veiem dempeus va començar a aixecar-se cap a l’any 1030. Després de les prospeccions arqueològiques que es van fer l’any 2009 es pot afirmar que aquest indret ha estat habitat des de temps més remots, doncs s’hi van trobar restes romanes, visigodes i àrabs. De fet encara es conserva en l’interior del castell una mitja volta de canó àrab que és l’únic vestigi d’una petita fortalesa que hi van bastir en aquest lloc.

Un Castell històric que, rere un acord entre el marquesat i l’Ajuntament de Sentmenat es va cedir la seva titularitat al poble a canvi de la compensació d’uns terrenys agrícoles a urbanitzables. L’any 2008 es van iniciar les obres de consolidació del castell i la restauració de totes les seves façanes. Avui, a través d'un conveni entre l’Ajuntament i el Grup d’Amics del Museu-Arxiu de Sentmenat és visitable durant les Jornades de Patrimoni (10, 11 i 12 d’octubre de 2020) i el segon cap de setmana de cada mes, més informació clicant a aquest enllaç.

 

 

Darrera actualització: 06.10.2020 | 09:43

Imatges

quèfem