Balanç Polític de Novembre i Desembre de 2019

Dimarts, 31 de desembre de 2019 a les 00:00

Valoració Política sobre el transcurs de Novembre i Desembre de 2019

Balanç. Han passat 6 mesos des que la CUP ha entrat a l’Ajuntament i ho ha fet, a més a més, assumint la responsabilitat de governar amb les companyes de l’ACS i ERC. Hem aprovat les ordenances i el pressupost 2020 en temps i forma. No ha estat fàcil, doncs arribar a dominar l’engranatge i la complexitat de l’administració local requereix temps. Estem contentes per diversos motius: perquè podem incidir en la millora del municipi i perquè tenim un equip de govern compenetrat i amb ganes de tirar endavant molts projectes. Tot i els bons símptomes, no ens podem relaxar, el poble demana canvis i atendre millor els problemes i necessitats. Seguim treballant!

Assemblea. El fet d’estar a l’Ajuntament ens genera molta dedicació i esforços i l’assemblea s’ha d’adaptar a aquest nou ritme, és per això que hem creat nous grups de treball específics per poder ajudar en la tasca de govern. Actualment tenim grups treballant en temes d’educació, el retorn social, feminisme i dinamització de la plaça de la vila. Cada grup de treball es farà i desfarà segons les necessitats de cada moment. Animem a la gent amb propostes, a venir i portar-les a terme amb nosaltres.

Retorn Social. Com ja vàrem anunciar al principi del mandat, destinarem part dels nostres fons econòmics obtinguts a l’Ajuntament a ajudar projectes de caire social i cultural, especialment aquells que treballin amb joves o estiguin destinats al col·lectiu jove. L’objectiu d’aquests ajuts és retornar a la societat la part dels ingressos que el grup municipal de la CUP va denunciar per excessiva durant la campanya electoral. A l’hora de fer la donació valorarem que el projecte es faci en pro a la dinamització de la vila i la participació dels veïns i veïnes en les activitats proposades.

Madrid. L'estat espanyol és un estat irreformable que impedeix la sobirania nacional i social dels pobles. El conflicte polític de Catalunya amb l'Estat es resoldrà al carrer i des de la CUP ens comprometem a seguir treballant per obrir des de baix allò que alguns volen tancar des de dalt. Estem patint unes condicions excepcionals de repressió, de vulneració sistemàtica de drets humans, de terrorisme masclista, de sinistralitat laboral, de crisi climàtica i d’auge i normalització de l’extrema dreta.

La proposta d’investidura i de govern no respon a les necessitats d’autodeterminació dels pobles de l’Estat, ja que no hi ha cap qüestionament del Règim del 78, dels poders de l’Estat o de què suposa per les classes treballadores acceptar i respectar l’estabilitat pressupostària europea.
Només la ruptura permetrà crear un nou marc jurídic que garanteixi una millora real de les condicions de vida de les classes populars. Per això considerem que els defensors del pacte són ingenus o ens enganyen.

Darrera actualització: 22.01.2020 | 14:06