Candidatura d'Unitat Popular Sentmenat - AMUNT

CUP-Amunt

L’assemblea local de la CUP Sentmenat està formada per gent de totes les edats i procedències i tothom hi és benvingut a participar-hi. No es necessària experiència prèvia en política, només ganes de treballar per seguir millorant l’entorn en el què vivim i identificar-se amb els principis de la CUP.

La Unitat Popular a Sentmenat ja fa uns quants anys que ve gestant-se, construint complicitats, treballant a la base, colze a colze amb les entitats que promouen i defensen un poble actiu: el CDR, l’assemblea d’indignats, la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics, les manifestacions massives per reclamar la sobirania del poble, en contra de la monarquia i l’oligarquia econòmica,…

L’any 2013 un grup de persones va decidir crear el Grup Promotor de la CUP, no obstant, la iniciativa no va durar gaire més de quatre mesos. El grup va considerar la necessitat de treballar d’una altra manera, de construïr la casa pels fonaments. Calia establir les bases, calia fer xarxa, calia treballar el teixit social de la unitat popular. Amb aquesta idea va néixer el Casal Popular Independentista El Renadiu a mitjans d’aquell any.

El Renadiu ha sigut el referent de l’Esquerra Independentista a Sentmenat els últims anys. A través de la mobilització al carrer, la participació cultural a la vila, oferint un discurs de ruptura del règim i una alternativa a la societat de consum de masses, proporcionant formació i en definitiva servint com un espai per al desenvolupament d’iniciatives populars. El Renadiu ha sigut el bressol d’iniciatives culturals com per exemple el Correllengua, els diables Sentcremats, una companyia de teatre amateur i una entitat que promou concerts alternatius.

A nivell polític, hem donat suport al Multireferèndum, a les campanyes de la CUP a les eleccions nacionals, a les campanyes de l’organització Endavant, i a totes les mobilitzacions per la defensa de la sobirania popular i les llibertats polítiques i socials.

Per a les eleccions de maig de 2019, l'Assemblea Local de la CUP va decidir presentar una llista amb persones de totes les edats i amb moltes ganes i empenta per canviar l'estat de les coses a Sentmenat. Aquesta candidatura va aconseguir 617 vots i un total de 2 regidores, en Jaume i na Queralt.


A l'Ajuntament de Sentmenat:

  • L'assignació pels grups municipals és de 250 € per grup al mes.
  • L'assignació per cada regidor 90 € al mes.

Les quantitats esmentades no estaran subjectes a cap tipus d’increment en tot el mandat 2019-2023.

Plaça de la Vila 1 - 08181 Sentmenat - Barcelona (Catalunya)
Adreça electrònica: sentmenat@cup.cat
Lloc web: cupsentmenat.wordpress.com/
Darrera actualització: 26.07.2023 | 02:14