Menys postureo i més gas!

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Gener i Febrer de 2020

NOVA ESCOLA:

Per posar-nos en context. El passat abril, en una reunió, el director de Serveis Territorials del Dep. Educació de la Generalitat (Jesús Vinyas) va assumir davant la llavors regidora d’Educació de Sentmenat, Montse Rueda, el compromís de construir un nou centre educatiu donat el problema de saturació que pateixen els dos centres públics del municipi. Igual t’han explicat que el compromís es va adquirir amb el flamant nou regidor d’educació, però mira, no.

Som conscients que una reivindicació com aquesta necessita la pressió social tant de la comunitat educativa com de la ciutadania, però de forma imprescindible i molt especial del govern municipal, que és qui ha de liderar la demanda, perquè al final és a qui li tocarà gestionar el resultat de la negociació si tant de bo surt bé així com la frustració si finalment no ho aconseguim.

Ara, les últimes notícies que ens arriben no són gaire favorables perquè sembla ser que els serveis territorials es desdiuen del compromís adquirit l’abril del 2019. El nou regidor d’educació, que té una gran habilitat per vendre el producte (que és ell mateix) explica en un comunicat que vol escoltar el poble i que ara el que toca és debatre amb experts el model educatiu que volem a Sentmenat (i ho promou des de la CUP, per cert, i no des de l’Ajuntament).

I ELS SOCIALISTES, QUE HEU FET?

Els socialistes de Sentmenat fa quatre anys que demanem formalment, a través del nostre grup parlamentari al Parlament de Catalunya, una esmena als Pressupostos de la Generalitat perquè construeixin una segona escola pública a Sentmenat. Cada any demanem això i una partida pressupostària per a fer la ronda de Sentmenat. Any rere any, “al merme” que deia aquell. Això i més de 700.000 € en inversions a l’escola pública a Sentmenat mentre hem governat els últims quatre anys. Avui dia desconeixem quin impacte tindrà la nostra reivindicació, però preguntem: la resta de partits de l’Ajuntament, que han fet per l’escola pública tots aquests anys a part d’agafar el megàfon un mes abans de les eleccions municipals?

Des d’ahir 28/02 ja tenim de nou el compromís del Conseller (o això diu el govern, que no va convidar a la oposició a la visita institucional), per tant, ara cal que pressionin a qui han de pressionar perquè el govern de la Generalitat (del que forma part ERC i té el recolzament de la CUP (i ara, els pressupostos del 2020 pactats amb els Comuns/Podem) compleixi. No cal un debat amb experts organitzat per la CUP per saber que necessitem una altra Escola-Institut i que aquest és el camí on hem d’unir esforços. Ara ja governen Sentmenat, doncs que donin més gas al motor i es posin a solucionar problemes.

I a tot això, i com sempre que hi ha un problema, algú sap on para l’alcalde?

Darrera actualització: 10.03.2020 | 09:20