Treballem per Sentmenat: AMERC. 28 Febrer 2020.

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Gener i Febrer de 2020

El nou govern de Sentmenat, suspèn en la gestió de l'AMERC (Associació de Municipis de l'Eix Riera de Caldes), tot i tenir la presidència, des de l'inici del madat.

L’AMERC va néixer al 2014, està formada pels municipis de Santa Perpètua de Mogoda,Caldes de Montbui, Palau Solità i Plegamans, la Llagosta, Sentmenat i Polinyà. En total, abasta una àrea geogràfica de 109 km2, amb una població de 89.000 habitants i un teixit empresarial que inclou 32 polígons, amb unes 3.500 empreses i més de 50.000 llocs de treball.

El 15.02.19 l'ajuntament de Sentmenat, va assumir la presidència, per part de la Núria Colomé, de l’AMERC, agafant el relleu a l’alcalde de la Llagosta, Oscar Sierra.

La nostra cap de llista la Núria Colomé, va assumir la presidència amb quatre reptes als que es va comprometre:

(tot i que va poder treballar poc més d'un mes efectiu, juntament amb el regidor de desenvolupament econòmic, Jordi Gilgado, donat que a l'abril vam tenir eleccions generals i al maig eleccions municipals)

  1. Potenciar la importància de la cooperació transversal entre els tècnics dels diferents serveis municipals (secretaris, interventors i tècnics de promoció econòmica) per tal de poder desenvolupar els nous projectes
  2. Compromís de la mateixa col·laboració entre els representants polítics, regidors/res de promoció econòmica i alcaldes/esses.
  3. Seguir instant a les administracions superiors Diputació i Generalitat per tal de rebre més suports en relació a les subvencions per als sis municipis.
  4. I el més important, fer  balanç dels 5 anys primers i reflexionar cap a on havíem de seguir,  si com associació o trobar un altre ens tipus d'ens, per tal de disposar de més recursos i fer un salt qualitatiu en la nostra associació, seguint sumant forces per dur a terme actuacions concretes que ajudessin a potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i la creació d'ocupació dels sis municipis.

 

Del juny de 2019 al febrer 2020, l'alcalde Marc Verneda i la regidora Brigitte Navarrete, son els responsables de liderar l'AMERC, per nosaltres, no han progressat adequadament, no ha sigut una prioritat política d'aquest govern, ha estat una llàstima no aprofitar i donar una oportunitat a Sentmenat per avançar en projectes propis, amb el suport de l'AMERC....

Seguirem d'aprop la seva gestió i veurem si  treballen per aconseguir els fruits necessaris, pel teixit empresarial i si al final, reverteix en més llocs de feina per els nostres ciutadans de  Sentmenat...que és el principal objectiu.

El dia 25.02 ha passat la presidència a l'ajuntament de Polinyà tal i com diuen els estatuts.

Esperem que hi hagi a partir d'ara, més implicació política.

Per més informació es pot consultar el web: www.rieradecaldes.com o visitar el portal : https://portal.rieradecaldes.com/

Acabar informant  que dissabte 29.02.2020 "Junts per Sentmenat" assistirà a l'acte "La República al centre del món" a Perpinyà, amb la participació del president Carles Puigdemont. El primer gran acte independentista de l'any.

Darrera actualització: 10.03.2020 | 09:20