Balanç Polític de Gener i Febrer de 2020

Dimarts, 10 de març de 2020 a les 00:00

Valoració Política sobre el transcurs de Gener i Febrer de 2020

Educació. Valorem molt positivament el resultat de la trobada amb el Conseller d’Educació en què s’ha obtingut el compromís explícit de construir una escola i una ampliació provisional de l’institut. No obstant, la CUP vol preguntar a tots el agents de la comunitat educativa les preferències envers crear una escola nova o un institut-escola. Amb aquest objectiu, el grup de treball d'Educació de la CUP està treballant per fer un debat públic sobre aquesta temàtica en el que ben aviat hi sereu convidades.

Festa del gat i del gos. El passat 2 de febrer vam celebrar la primera festa dedicada als animals de companyia que va ser tot un èxit. Creiem fonamental educar en valors respecta als nostres animals. Per això vam comptar amb la col·laboració de diferents entitats del poble que fomenten aquests valors d’estima cap als animals. Seguirem treballant per repetir aquesta experiència tan enriquidora en un futur.

Cicle de cantautores. Cada tercer diumenge de febrer, març, abril, maig i juny podrem gaudir de concerts amb diferents cantautores del país. Hem decidit invertir en aquest model per tal de fomentar la cultura del nostre poble i dinamitzar un espai que des de fa temps demana “vida”. Aprofitant que els diumenges el passeig està tallat al trànsit, gaudim de la plaça de la vila on trobarem paradetes d’intercanvis i podrem fer el vermut; fem sortir la gent de casa en família, amb amics i fent poble. Ben aviat començarem també a programar les Nits d’Estiu a Cal Milionari. Sentmenat estima la cultura.

Transparència. Un dels valors bàsics de la CUP és i serà la transparència. La gran evidència del canvi que s’ha produït a l’Ajuntament el dona l’indicador mapainfoparticipa.com. L’anterior govern va suspendre amb un 3,8 i l’actual govern ja supera enguany l’aprovat amb un 5,2 i de ben segur que seguirà augmentant gràcies a l’esforç i la bona feina que s’està realitzant.

8 de març. Seguint un dels nostres pilars, el feminisme, creiem de vital importància impulsar una mobilització social per una jornada de lluita que es preveu molt exitosa. Des de la CUP hem impulsat una assemblea oberta per generar una comissió de vaga pel 8 de març. Vist l'èxit de la trobada, es va crear una assemblea independent de la nostra organització on hi ha dones de moltes procedències diferents. Recordar que tothom està convidat a participar dels actes organitzats, excepte els espais no mixtes que són només per a dones.

Darrera actualització: 10.03.2020 | 09:32