L'ACS per una nova escola i la variant sud.

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 00:00

Valoració política sobre el transcurs de Gener i Febrer de 2020

El nou govern de Sentmenat segueix treballant per a donar solució a les mancances del nostre municipi, en aquest sentit, i després de diverses reunions amb el departament d'ensenyament, el passat dia 27 de febrer, el conseller d'educació Josep Bargalló i el delegat del govern Juli Fernàndez varen visitar Sentmenat.

Aquesta trobada es va realitzar a l'ajuntament, i després a l'escola Can Sorts (647 alumnes) i l'IES Sentmenat (478 alumnes). Això va permetre fer-los coneixedors de la massificació i de les diferents mancances que pateixen els centres educatius avui dia. Sentmenat té un molt bon projecte educatiu, i grans professionals, però el municipi creix, i necessitem dotar-nos d'equipaments adequats a la realitat actual del municipi.
Pensem que la trobada va ser positiva ja que entre d'altres coses "menors" vàrem arribar a alguns acords importants amb el conseller.

 

  1. La necessitat de construir un nou edifici que permeti tenir una segona escola publica a Sentmenat ( Falta decidir-ne el format, la ubicació, i sobretot el quan es materialitza)
  2. La instal·lació de 4 aules (2 grans 2 petites) provisionals al pati de l'institut, per així esponjar, i donar resposta a la necessitat urgent mentre es treballa per a trobar una solució definitiva.
  3. Dotar a l'escola Can Sorts d'un Professor mes per al curs vinent, per així millorar l'atenció a la diversitat donat el volum actual.
  4. Millorar el manteniment de l'IES i solucionar problemes existents com per exemple algunes filtracions de la coberta.


Aquests acords són positius, i estem molt agraïts per l'atenció rebuda per part del conseller, i de què per fi es posi fil a l'agulla. Però en cap cas podem baixar la guardià, cal seguir lluitant perquè es materialitzin el més aviat possible.


Pel que fa a la variant sud "Polinyà-Sentmenat". Fa temps que vàrem demanar poder tenir una trobada amb en Damià Calvet conseller de Territori i Sostenibilitat, per reclamar la construcció d'aquesta, i analitzar diferents qüestions urbanístiques de Sentmenat. El dia 14 de febrer es va presentar el pla de mobilitat del Vallès. Aquest pla contempla la construcció de la variant. Vàrem preguntar quan es podria fer realitat, i vàrem tornar a demanar data per a poder tenir la trobada. Esperem poder esvair aquestes incògnites el més aviat possible.

Darrera actualització: 10.03.2020 | 09:19