La taxa d’atur del setembre a Sentmenat lidera el descens del territori

Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 09:00

Sentmenat lidera el descens de l’atur del territori. Actualment el municipi té 384 persones aturades registrades al SOC, són 46 persones menys que fa 1 any (reducció del 10,7%). Per perfils, la major caiguda del municipi s’ha produït dins el grup de persones d’entre 30 i 44 anys i amb nivell d’estudis secundaris.

La xifra de desocupats registrats a Sentmenat del mes de setembre, segons les dades facilitades per l’Observatori del Vallès Occidental, del Consell Comarcal del Vallès Occidental, se situa en 384 persones, 21 menys de les que hi havia a l’agost; en termes relatius, aquesta xifra representa un descens del 5,2%. Pel que fa a la variació anual, s’ha registrat en el conjunt de l’any un total de 46 persones menys en situació d’atur, el que representa un descens anual del 10,7%.

En la totalitat de la comarca, es registren 49.826 persones aturades el mes de setembre, 1.179 menys que el mes d’agost. Interanualment, l’atur cau un 5,5%.

Pel que fa a l’Eix de la Riera de Caldes ha tancat el trimestre de l’any amb .765 persones aturades, 130 persones menys que el mes anterior (-2,7%). Aquest mes l’atur s’ha reduït a tots els municipis de l’Eix, i amb més força que al conjunt de la demarcació de Barcelona i els dos vallesos. En termes relatius, els principals descensos del setembre s’han observat a Sentmenat, Sant Feliu de Codines i Polinyà, amb reduccions del 5% en cada cas.

Totes aquestes dades positives són causa d’un intens treball del servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sentmenat, que en els primers nou mesos de l’any ha gestionat ofertes per cobrir 218 llocs de treball que han facilitat la contractació de 130 persones inscrites a la borsa de treball.

L’equip de govern sempre ha remarcat que una de les seves prioritats és fomentar l’ocupació amb feines estables i de qualitat a les persones en situació d’atur a través d’accions d’orientació i assessorament laboral que porta a terme el servei de Promoció Econòmica.

Darrera actualització: 10.10.2018 | 09:10