Finalitzat amb èxit el pla d’ocupació local per a la gestió de l’entorn natural a Sentmenat

Dilluns, 9 d'abril de 2018 a les 15:00

L’objectiu principal de l’actuació del pla local d’ocupació, durant aquests últims 6 mesos, ha estat garantir i millorar l’entorn natural del municipi.

El passat mes d’octubre es va iniciar en Pla d’Ocupació Local des de l’Ajuntament de Sentmenat per tal portar a terme la gestió de l’entorn natural del municipi (POL) i poder d’aquesta manera realitzar les tasques de manteniment de l’espai forestal. L’objectiu d’aquestes feines s’han basat en la neteja del sotabosc, podes selectives d’arbres i la reducció del material combustible acumulat. Així evitar que en cas d’emergència, el foc no arribi violentament als habitatges i a l’inrevés, que el foc no salti dels habitatges, al bosc.

Les feines realitzades han estat subjectes en tot moment a una programació d’accions establerta pels serveis tècnics de l’Ajuntament amb l’acord dels polítics. Aquesta priorització, es va plantejar de manera que es poguessin enfrontar, si calia feines sobrevingudes com ara nevades, ventades, etc..

Així, en síntesi s’ha actuat en:

 1. Espai de Can Perich.
 2. Tractament de vores del camí de Guanta.
 3. Parc de La Riera.
 4. Manteniment entorn i accés de fonts (de la Verge; del Gurri; de la Fagina; del Llorer; de Canyadell; del Bou; del Salt de Guanta; de les Nuaretes; Falsa; de Can Fargues; del Dolmen, del Roure).
 5. Corriols i itineraris.
 6. Camins (Can fruitós; Can Montllor de Dalt/collet de Can Català; Guanta; Canyameres/Can Faixero).
 7. Paratge Ca l'Ànec. i vorals del torrent d’en Bell I el Polígon de Can Clapers.
 8. Zona Can Vilar costat pista tennis, pont centenari.
 9. Zones verdes municipals d’urbanitzacions.
 10. Boscos de Guanta (finca rústica pública) .
 11. Actuacions puntuals emergència nevada – obertura camins i arbre zona mercat.

El regidor de Medi Natural, Eusebio Pacha, ha detallat que “l’actuació s’ha efectuat segons les prioritats del moment, tot i que sobretot en aquells espais que presentaven un potencial risc d’incendis com marges, carreteres...i que ha acomplert tots els objectius fixats. I finalment també ha apuntat que la intenció és continuar treballant en aquesta línia”.

Darrera actualització: 09.04.2018 | 15:05