Can Montllor de la Muntanya

Dissabte, 14 de març de 2020 a les 00:00

Fitxa Informació:

Dades Generals

Denominació: CAN MONTLLOR DE LA MUNTANYA

Localització: Can Montllor de Dalt

Època: Segle XVI-XX

Tipologia: MASIA

Classificació: 1.1.1

Règim Jurídic

Ref. Cadastral: 60.95.901

Qualificació Urbanística: 24

Ús Original: Habitatge/Explotació agrícola-ramadera

Ús Actual: No habitat permanent      

Propietat: Particular

DADES DESCRIPTIVES

Descripció/Tipologia: Edifici rectangular de dues plantes i tres crugies. La coberta és a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. L'entrada és situada en el cos de la dreta, on hi ha l'escala d'accés a la planta superior, al costat mateix de l'entrada. Té planta soterrània que aprofita el desnivell natural del terreny. Conserva l'era davant la casa

Dades Històriques: La documentació d'aquest mas s'inicia l'any 1055 com "Monte Lauri" i ja el 1180, surt com Muntllor. Ha tingut altres denominacions com: Mas Montllor del Racó, Can Montllor de la Muntanya i Can Montllor de Dalt. Formava part del territori del Condal.

Context: Aïllada entre camps de conreu.

Notes: Finestres conopials a la façana de migdia. Portal dovellat a l'entrada (situada a ponent), i dos més a l'interior, un a la sala i l'altra a la cuina. Arc de pedra de diafragma (S.XVI) al celler. Restes de pintura mural al menjador, del s. XVIII. Té una gruta excavada a la roca.

Bibliografia: Fitxa del Servei del Patrimoni Arquitectònic

VINYETS, J; CANYAMERES, E, 1988-96. Sentmenat. Nou itineraris d’interès, nº. 3. Sentmenat. Grup d’amics del Museu-Arxiu de Sentmenat.

Darrera actualització: 29.07.2021 | 11:36

Imatges