L’Ajuntament de Sentmenat es reuneix amb la Generalitat per avançar el projecte de la variant

Dijous, 9 de juliol de 2020 a les 00:00

El passat divendres 3 de juliol l'Ajuntament es va reunir amb el sr. Xavier Flores, director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya per tractar el futur projecte de la variant que unirà les vies comarcals de Sentmenat amb Polinyà, Caldes de Montbui i Castellar del Vallès.

Urbanísticament Sentmenat té una única via d'accés i de encreuament del municipi, el passeig Josep Anselm Clavé. Aquesta via connecta pel centre del municipi la carretera de Polinyà (B-142) amb la de Castellar del Vallès i la de Caldes de Montbui (C-1415a), és per això que ja en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal es va preveure la construcció d'una variant per descongestionar el trànsit de vehicles pesats per l'exterior del municipi, unint les carreteres d'accés amb les zones industrials.

Impulsar aquest projecte és una de les principals preocupacions per part del consistori degut a les diverses problemàtiques que causa la congestió de la via principal del municipi. El Passeig Josep Anselm Clavé és la via principal del municipi no només pels vehicles, sinó també pels vianants, i un camí altament transitat pels infants camí a les escoles que s'hi troben pròximes. El trànsit de vehicles comporta un alt índex d'accidents de tràfic de vehicles a vianants, nombrosos desperfectes de la mateixa via per part dels vehicles pesants i les molèsties del veïnat a causa del soroll de camions i altres vehicles, a més de la contaminació que això suposa.

Per part del consistori es va traslladar a la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat la urgència d'impulsar el projecte de la variant i es va aconseguir la negociació de la construcció del primer tram, que uniria la carretera de Polinyà B-142 amb la Serra Barona amb la creació d'un tram de cinturó.

Des de l'Ajuntament també es va reclamar solucions de manteniment del Passeig Josep Anselm Clavé. La titularitat de la via no és de l'Ajuntament, sinó de la Generalitat de Catalunya, i la part d'entrada des de Polinyà de la Diputació de Barcelona, causant que des de l'Ajuntament no es pugui actuar a nivell tècnic sobre la via (bandes reductores de velocitat) o en tasques de manteniment (asfaltat de zones amb desperfectes del trànsit). Per part de la Generalitat es va proposar la realització d'una reunió a 3 bandes: Ajuntament de Sentmenat, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya, la qual es realitzarà en les pròximes setmanes.

Finalment, es va demanar la millora dels carrils d'accés a la carretera de Caldes de Montbui (C-1415a) des de la zona industrial per als vehicles pesants i un major manteniment del passeig d'Anselm Clavé: repintar els passos de vianants i reasfaltar per cobrir els desperfectes causats pels vehicles pesants.

Darrera actualització: 09.07.2020 | 13:49