Avança la reurbanització de la Plaça Lluís Companys

Dimecres, 2 de desembre de 2020 a les 16:00

Des del passat mes de setembre està en marxa l’obra de reurbanització de la plaça Lluís Companys de Sentmenat. La nova plaça disposarà d’una balconada paisatgística sobre Sentmenat, una zona d’aparcament pel veïnat i un parc recreatiu pels infants del municipi. 

Des de l’Ajuntament es treballa per millorar les condicions de mobilitat i accessibilitat i fer una plaça perquè la ciutadania hi fagi vida i on els vianants en siguin la prioritat. Així, el total de la plaça i carrers actuals es redefineixen com a plataforma única minimitzant els problemes de mobilitat i adequant la del vianant a la d’un teixit històric. 

El camí Ral de Barcelona es manté amb dos sentits de circul.lació rodats, per bé que en l’escanyament existent entre la plaça i el carrer Gaudí se senyalitzarà la prioritats de pas, doncs no hi ha espai suficient per compatibilitzar els dos sentits i el pas per a vianants exigit per les normatives. S’incorpora un petita zona d’aparcament en cordó amb una plaça per a minusvàlids. A la banda nord de la plaça, a la confluència dels carrers de Processó i Camí Ral de Barcelona s’organitza la geometria de la plaça de manera que es faci possible la circul.lació rodada prevista, que mantindrà els sentits de circul·lació actuals.

Pel que escau a la Plaça en qüestió, es preveuen els següents espais:

  • L’espai central, definit per un pla de sauló. A la banda més al sud es situa un parterre verd que es remata amb una plataforma elevada on poder portar a terme les activitats populars escaients com el pessebre nadalenc.
  • Un espai dedicat als jocs infantils tancat.
  • Un espai de balconada que ressegueix aquest límit de la plaça sobre el carrer Coromines, al que no hi té accés directe al trobar-se en una cota força inferior.
  • L’espai de plaça pavimentada. Entre la plaça de sauló i els jocs infantils es defineix un espai d’estada, assolellat i separat de les bandes de rodadura pels elements urbans. S’incorpora una font i es col·locaran cadires, bancs i papereres.
  • A més, es condicionen els dos accessos existents als patis dels habitatges.

Actualment la plaça no incorpora cap element de vegetació destacable, és per això que es preveu la plantació de diverses espècies a la plaça com el xiprer, l’alzina surera, la paulònia i el llorer i l’arbre de l’amor seguint el Camí Ral. Finalment es preveu col·locar una escultura de pedra com a homenatge al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys i Jover, que dona nom a la plaça.

Durant mes de novembre l'Ajuntament va rebre una recollida de signatures força nombrosa dels veïns i veïnes de la plaça en la que es demanava que la nova plaça tingués un nombre major de places d'aparcament. L'equip de govern s'ha reunit amb una representació d'aquests veïns i veïnes i ha explicat que aquesta demanda significaria una modificació substancial del projecte, fet que ocasionaria haver de paralitzar les obres i indemnitzar l'empresa constructora per aquest fet. L'equip de govern s'ha compromés a estudiar tot l'entorn de la plaça per mirar de guanyar places i així paliar la merma d'aparcaments esdevinguda per la reurbanització de la plaça.

Darrera actualització: 02.12.2020 | 17:04