L'AMERC amplia la xarxa de serveis a empreses, comerços i persones en règim d'autònom

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 00:00

L'Associació de Municipis de l'Eix Riera de Caldes presenta 5 nous projectes i la continuació de dos projectes que ja estaven en curs per impulsar les economies locals. Un marketplace digital o un equip de suport a l'emprenedoria són alguns dels serveis gratuïts que s'oferiran.

L'AMERC es va crear amb l'objectiu d'establir un marc de col·laboració entre els municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat per tal de promoure actuacions i serveis que contribueixen al desenvolupament econòmic i al foment de l'ocupació en l'àmbit territorial comú.

Seguint amb aquest objectiu, aquest 2021 s'han presentat 7 projectes; 5 de nous i 2 que ja estaven en funcionament:

Indústria 4.0: Projecte encaminat al desplegament d'accions orientades a accelerar la transformació digital de les empreses del territori i adoptar el model d'indústria 4.0.

Marketplace Compraprop: Creació i gestió del marketplace digital Compraprop. Gratuït per a totes les empreses i comerços dels 6 municipis i amb una pluralitat de serveis com el de presentar digitalment el teu establiment o la venda de productes en format on-line.

Foment de l'Associacionisme industrial a l'Eix de la Riera de Caldes: Es presenta amb l'objectiu d'oferir suport a les empreses a través de les seves associacions locals i donar suport a la creació de noves associacions en aquells Polígons on no hi hagi.

@emprensocial2021: Per afavorir la creació de noves empreses donant impuls a projectes i iniciatives econòmiques en l'àmbit de l'economia social.

A.E.S - AMERC Empresa Saludable: Fomentar la implantació d'hàbits i comportaments saludables a les empreses del territori.

Pla Estratègic LOGINCAT 2022-2026: Per impulsar de forma directa les activitats vinculades amb el sector de la logística, cada vegada més estratègic i amb més incidència sobre el teixit empresarial dels territoris.
Suport tècnic especialitzat: S'ha realitzat la contractació d'una empresa especialista en programes de desenvolupament local per oferir suport tècnic especialitzat per la preparació i l'execució dels projectes vigents.

Els 7 projectes han estat presentats a la Diputació de Barcelona per la seva demanda de subvencions dins de la convocatòria del Catàleg de serveis 2021 de la Xarxa de Governs Locals 2020 - 2023. Els projectes estan liderats per diferents ajuntaments, però en les actuacions podran participar empreses, comerços i persones en règim d'autònom de tots els 6 municipis de l'Eix Riera de Caldes.

A més, l'AMERC seguirà treballant per l'adaptació i renovació dels seus polígons industrials, de forma que la Riera de Caldes ha iniciat els treballs per la millora dels seus Polígons d’Activitat Econòmica, amb el doble objectiu d’abordar la transició energètica cap a l’energia fotovoltaica i l’anàlisi de solucions de mobilitat sostenible per a fer més accessibles els seus polígons. Amb aquesta finalitat, properament es farà arribar una enquesta en línia a les empreses dels polígons de la Riera de Caldes per l’obtenció d’informació sobre el consum energètic i mobilitat.

Paral·lelament a les tasques de renovació dels polígons industrials, durant l’any 2021 l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC) oferirà a les empreses industrials i logístiques, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, anàlisis energètiques que permetran detectar mancances i potencialitats i treballar propostes de col·laboració entre les empreses dels polígons de la Riera de Caldes.

Aquesta anàlisi més macro es complementarà amb l’anàlisi de les aportacions realitzades en el marc d’una jornada adreçada a empreses on es conduirà una dinàmica d’identificació de problemàtiques i oportunitats. El resultat ha de servir per identificar actuacions concretes adreçades a superar les problemàtiques específiques reals:

  • Les actuacions d’estalvi i eficiència energètiques que es poden aplicar
  • La implantació de les energies renovables
  • La reducció dels preus energètic
  • Lla millora de la qualitat dels subministraments
  • La resolució de qüestions relacionades amb les xarxes energètiques: accés i connexió per a consum i producció d’energia elèctrica, etc.

 

Aquest servei forma part del programa Via C, de suport al creixement empresarial, que ofereix assessoraments especialitzats i gratuïts per a les empreses del territori.

Els assessoraments empresarials es realitzen amb el suport de consultors externs contractats específicament pel projecte, després d’una primera entrevista individualitzada de selecció i diagnosi de les empreses participants.

 

Darrera actualització: 06.04.2021 | 15:14