Sentmenat commemora el 17M dia contra la LGTBifòbia

Dimarts, 17 de maig de 2022 a les 00:00

Avui 17 de maig, és el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, i fa 32 anys que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. Fins aleshores es considerava una malaltia que tenia cura i que s’havia de tractar.

En commemoració d’aquesta efemèride cada any se celebra aquesta data per reflexionar i denunciar les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

A Sentmenat diem prou a la LGTBIfòbia, des de l'Ajuntament seguim i continuarem vetllant per erradicar comportaments i actituds discriminatòries vers qualsevol col·lectiu.

Com a commemoració des de l’Ajuntament s’ha redactat el següent manifest:

 

Avui 17 de maig, dia contra la LGTBIfòbia, Sentmenat alça la veu.

Aixequem la veu per aquells que avui dia no poden fer-ho, perquè les seves llibertats han estat coartades.

Aixequem la veu per aquells que sofreixen i pateixen en silenci el no poder cridar fort i alt a qui estimen.

Aixequem la veu pels drets equitatius i igualitaris cap a un col·lectiu que fins i tot avui dia, tenint lleis que els protegeixen, continuen patint l'estigma i la pressió social de ser considerats ciutadans de segona.

Per això, volem demanar i reclamar els drets igualitaris per a les persones LGTBIQ+ amb aquestes reivindicacions:

- Que les institucions estiguin ben formades en igualtat i gènere, perquè les persones LGTBIQ+ no puguin sofrir cap mena de lgtbifòbia o discriminació, des de l'haver de ratllar un gènere en un paper, fins a poder ser cridat pel nom del sexe sentit.

- Que les administracions dels professionals dels centres educatius rebin més formació i s'esforcin per a tenir mes recursos a les escoles i instituts. Volem espais segurs per als nens, nenes i joves, perquè les escoles i instituts són l'eina mes valuosa que tenim per a prevenir els discursos d'odi.

- Rebutgem els discursos d'odi i l'estigmatització de les persones i famílies LGTBIQ+ pel fet de ser-ho o per com estan formades.

- Que les dones lesbianes, bisexuals i els homes trans, deixin de tenir problemes en l'accés de tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública. Les llargues llistes d'espera i les restriccions d'accés fan que ser mare lesbiana, bisexual o home trans que desitgi gestar, depengui del seu nivell econòmic.

- Instem les universitats i instituts fer recerca sobre la diversitat sexe-afectiva, familiar i de genero. La diagnosi social és una clau important per a establir polítiques públiques certes.

- Reclamem el dret de les persones LGTBIQ+ a ser visibles, perquè puguin ser tingudes en compte SEMPRE, en tots els àmbits, sense haver de sofrir cap mena de POR o DISCRIMINACIÓ.

Des de Sentmenat, aixequem la veu i la continuarem aixecant, mentre hi hagi un sol país en la qual es rebutgi, discrimini, empresoni o mati a una persona pel simple fet d'estimar-ne a una altra.

Darrera actualització: 11.10.2022 | 12:52