S'engega un nou programa sobre la Dona i la seva ocupació de qualitat a la indústria

Dimecres, 12 de febrer de 2020 a les 00:00

Des del programa de Projectes Innovadors i Experimentals 2019, i amb la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l'Ajuntament de Sentmenat es presenta per aquest any 2020 un nou projecte d'investigació per a la igualtat de gènere i la millora qualitativa d'ocupació per a les Dones al sector industrial.

Enguany es posarà en marxa al Vallès Occidental un nou programa ocupacional anomenat: Projectes Innovadors i Experimentals 2019. Aquest està subvencionat pel SOC i organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental en col·laboració amb el departament de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Sentmenat. El Projecte, tractarà sobre l'anàlisis i l'investigació sobre la pràctica de l'experiència de la  Dona i la seva ocupació de qualitat a la indústria al Vallès Occidental, el qual recollirà una sèrie d’actuacions d’innovació en ocupació al teixit industrial del territori.

El principal objectiu del programa, és experimentar, innovar i treballar amb diferents metodologies a favor de la igualtat i la qualitat de l’ocupació industrial, a partir del suport a l’accés i permanència de les dones en el mercat de treball i del seu treball en xarxa amb agents socioeconòmics del territori. El desenvolupament del projecte es realitzarà mitjançant tres subprojectes: Dones visibles, preparades i participatives, en els que es realitzaran accions diverses com ara: seminaris i tallers, recursos ocupacionals, formació especialitzada, mentoria, pràcticum a empreses i la creació d’una xarxa cooperativa.

Actualment, el projecte està en el procès de captació i selecció de 25 participants. La fase inicial será la col·laboració en la detecció i derivació de dones desocupades en procés de recerca de feina, interessades en orientar o reorientat la seva carrera professional envers el sector industrial i amb un nivell formatiu equivalent a un grau mitjà o superior, o experiència laboral, provinents de qualsevol sector. Us comuniquem que, seran un perfil preferent les dones en situació d’atur de llarga durada. Des de l'Ajuntament de Sentmenat, Promoció Econòmica i Ocupació treballarem mà a mà amb el procès de selecció i derivació, suport durant el projecte, si encaixeu en aquests perfils, Si teniu qualsevol dubte sobre el programa, us podeu adreçar a l'oficina municipal de Promoció Econòmica al carrer Anselm Clavé 88-90, o bé enviar un mail amb el vostre currículum o dades de contacte a smnt.intermediacio@sentmenat.cat, o també podeu trucar al 937153030.

Darrera actualització: 10.06.2020 | 14:30