Neix el Col·lectiu Feminista de Sentmenat amb l’objectiu de lluitar i visibilitzar els drets i les vulnerabilitats de les dones

Dilluns, 22 de febrer de 2021 a les 12:00

El Col·lectiu Feminista de Sentmenat ha seguit creixent i interpel·lant cada vegada a més sentmenatenques que s'uneixen al projecte autoorganitzat. La primera acció d’aquest any és una recollida de productes de primera necessitat per les persones que menstruen, amb la col·laboració de diversos comerços del municipi. A més a més, han preparat un seguit d'activitats relacionades amb el dia internacional de la dona.

Just fa un any que un grup de dones de Sentmenat es va reunir amb unes inquietuds comunes: la lluita i reivindicació dels drets de les dones.

Així, des de la interseccionalitat i des del despertar d’una necessitat de fer del nostre municipi un lloc millor per a totes les identitats de gènere, va néixer el Col·lectiu Feminista de Sentmenat, amb la voluntat de conscienciar sobre les desigualtats que ens travessen des de la infantesa fins a la vellesa.

A través de xarxes socials i de l'autoorganització ciutadana, diverses sentmenatenques han creat un projecte feminista amb l'objectiu de lluitar per l'empoderament de la dona i crear una xarxa de solidaritat entre les persones del municipi.

Amb una campanya solidària que presenta en un vídeo a diverses persones que han menstruat, menstruen o menstruaran, s'han fet eco de la despesa domèstica que suposa anualment la menstruació, una necessitat d'higiene bàsica.

Per això aquesta setmana inicien una recollida de productes d'higiene relacionats amb la menstruació com tampons o compreses, que seran donats a aquelles persones en l’edat de menstruar de grups socioeconòmics vulnerables.

A més a més, l’espai feminista sentmenatenc portarà a terme properament un seguit d’activitats vinculades a la celebració del dia de la dona. Dins d’aquesta programació que presentarà el col·lectiu hi trobarem:

  • Tarda del 5 de març. Encartellada lila

  • Matí del 7 de març. Punt de recollida i d’informació a la Plaça de la Vila

  • Tarda del 7 de març. Col·loqui sobre el món laboral des d’una perspectiva i experiència femenina, via streaming, amb la col·laboració de la Montserrat Boix (periodista de TV1), Aina Roca (veterinària), Anna María Muñoz (conductora de transport públic), Júlia Balas (rapera), Anna Navarro (vicepresidenta Netapp), Txell Feixas (corresponsal TV3), Carme Valls (endocrina)

  • 8 de març. Marxa feminista familiar

Darrera actualització: 22.02.2021 | 17:13

Imatges