El 25n, Dia Internacional de la violència contra les dones

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 00:00

En motiu del 25n, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament us convida a posar-vos el llaç lila i en aprofundir amb la història que hi ha darrera de la reivindicació. 

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones per l'Assemblea General de les Nacions Unides al desembre de 1999 en commemoració a l'assassinat, al 1960, de les germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana, a mans del règim de Rafael Leonidas Trujillo. Al 1993, aquesta Assemblea va aprovar la Declaració sobre l'Eliminació de la Violència contra la Dona on la va definir com: "tot acte de violència basat en el gènere que té com a resultat possible o real un mal físic, sexual o psicològic, incloses les amenaces, la coerció o la prohibició arbitrària de la llibertat, ja sigui que succeeixi a la vida pública o a la vida privada."

Juntament a aquest recull històric, l'Ajuntament ha volgut donar suport al manifest presentat per la Generalitat sobre aquest objectiu comú, fer del nostre país un lloc segur per a tothom. Podeu llegirlo clicant aquí.

L'ajuntament de Sentmenat, compromès amb la defensa dels drets de les dones,  s'adhereix al manifest unitari que han signat les principals institucions del país. D'aquesta manera manifestem el nostre rebuig contra aquesta xacra social.

A més, l'Ajuntament anima a posar-se el llaç lila solidari durant la setmana i es penjarà un llaç lila gegant a la portada de l'edifici de l'ajuntament. 

Darrera actualització: 24.11.2020 | 11:06