El pla PROCICAT presenta noves mesures de seguretat que afectaran a les pràctiques esportives

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 00:00

Davant de l’increment de contagis arreu del territori, el comitè tècnic del PROCICAT ha decretat noves mesures relatives a l’àmbit esportiu, com la reducció d’aforaments o la cancel·lació de les competicions esportives durant el període de vigència de la resolució.

 

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) ha publicat aquesta setmana un nou pla d’actuació per a controlar l’onada de contagis que està afectant al nostre territori, on un dels punts febles de contagis era l’oci i les reunions de persones que no formen part del mateix grup de convivència.

D’aquesta manera, un dels punts forts del nou pla de PROCICAT són les restriccions en matèria de pràctiques esportives, per assegurar que es poden realitzar sense riscos innecessaris:

  • Les instal·lacions i equipaments esportius de caràcter lúdic hauran de funcionar amb cita prèvia per reduir aglomeracions, i reduir el seu aforament al 50%.
  • Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats per un responsable en matèria de les mesures PROCICAT.
  • Totes les competicions esportives, excepte les oficials i professionals, queden ajornades durant el període de vigència de la resolució de PROCICAT.
  • Es permet la pràctica esportiva individual o col·lectiva sempre i quan es faci amb el mateix grup de treball estable, es mantinguin les mesures de seguretat i es segueixin els protocols establerts als equipaments.
  • No és permès l’accés de públic ni acompanyants dels esportistes a excepció de casos de dependència degudament justificats.
  • Els vestidors i graderies romandran tancats. Els i les esportistes hauran de venir preparats/des de casa.
  • Els WC públics romandran oberts, tot i que s’aconsella el seu ús només en cas d’extrema necessitat. L’ús serà d’una única persona dins l’espai i s’haurà de netejar les mans a l’entrada i sortida amb gel hidroalcohòlic.
  • Es realitzarà control de temperatura per part dels conserges a tota persona que accedeixi. És obligatòria la desinfecció de mans a l’accés de les instal·lacions. Els esportistes en espais tancats podran realitzar la pràctica sense mascareta, però la resta de persones de l’entitat, així com entrenadors l’hauran de portar posada durant tota l’estada a la instal·lació.

 

Darrera actualització: 21.10.2020 | 11:51