Sentmenat constitueix el Consell Municipal de Cultura

Divendres, 19 de febrer de 2021 a les 00:00

L’alcalde, Marc Verneda, acompanyat del regidor de Cultura, Jaume Carbonell, va presidir aquest dijous, 18 de febrer, la sessió constitutiva del Consell Municipal Cultura de Sentmenat, l’òrgan de participació ciutadana que té per objectiu la participació de les entitats culturals i associacions, agrupacions d’artistes locals i ciutadans vinculats al món de la cultura en la consulta i l’assessorament de les decisions polítiques en matèria cultural municipal.

L’alcalde en la seva presentació va voler posar en valor la tasca que realitzen les entitats i equipaments culturals locals, pilars de la vida cultural del municipi. També va fer palès com la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia causada per la COVID-19 ha impactat profundament a l’activitat cultural i com ara, més que mai, cal afirmar el valor social de la cultura.

Seguidament el regidor de Cultura va fer una exposició dels trets principals de la naturalesa i les funcions del Consell, els òrgans del mateix, el règim de sessions i la presa de decisions que estableix el Reglament del Consell. El regidor va expressar la importància de mantenir la pluralitat i el debat, estimular la participació i donar suport a les expressions culturals del municipi. Reconeixent un cop més la tasca de les entitats i equipaments culturals locals que des de fa molts anys venen establint espais de relació i treball conjunt per enriquir la vida cultural del municipi.

A continuació en aquesta primera sessió es va escollir per consens i a proposta de la regidoria de Cultura els membres de La Permanent del Consell, organisme que elaborarà les propostes de treball per a ser discutides al Ple. Aquesta comissió estarà composada, a més dels representants dels grups polítics municipals, per les entitats culturals: "El Coro", el Taller d’Art, el Grup d’Amics del Museu Arxiu, Festa Major Jove, així com l’agrupació d’artistes Projecte Lilith i la Biblioteca municipal. Entitats que representen el pes de l’activitat cultural del municipi així com la pluralitat i riquesa cultural del nostre poble.

Per acabar va tenir lloc un torn obert de paraula on els membres del Consell Municipal de Cultura van valorar positivament la creació d’aquest òrgan.

La propera sessió del Ple del Consell Municipal de Cultura tindrà lloc el proper 13 de maig. Convidem a totes aquelles entitats culturals, agrupacions d’artistes locals i ciutadans vinculats al món de la cultura a formar-ne part. 

 

Darrera actualització: 19.02.2021 | 17:39