La Festa Major de Sentmenat es reinventa en una programació cultural durant tot l’estiu

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 00:00

Des de l’Ajuntament de Sentmenat i en diàleg amb les entitats culturals, s’han avaluat diferents possibilitats en funció de la incertesa sobre l’evolució de les recomanacions sanitàries establertes per als mesos de juliol, agost i setembre amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid19. D’aquest diàleg ha nascut una potent proposta cultural per a l’estiu 2020.

La incertesa sobre les limitacions d’aforament i d’operativa fa inviable la programació dels actes amb previsió d’assistència de centenars de persones reunides en un mateix espai tant en recintes tancats com a l’aire lliure i amb públic dempeus, característiques essencials de la majoria d’activitats previstes per la Festa Major. És per això que no es podran celebrar activitats com les Barrakes, la fira d’atraccions i els balls a la plaça, entre d’altres.

Per aquest motiu la Festa Major s’ha hagut de repensar, prioritzant la salut de totes les persones participants i espectadores, sent prudents i proposant finalment una programació cultural durant els mesos de juliol i agost, amb un format que pugui assegurar la presa de mesures necessàries per a la seguretat de tothom, com ara aforaments, distàncies, neteja i desinfecció d’espais, i concloent aquesta programació amb una petita i simbòlica Festa Major els dies 4, 5 i 6 de setembre.

Aquesta programació cultural de l’estiu s’ha elaborat en col·laboració amb diferents equipaments municipals i entitats culturals. Consistirà en la programació de tallers, cinema familiar, espectacles, cinema a la fresca i concerts de petit format. La Festa Major mantindrà en els dies previstos inicialment una petita part simbòlica d’actes consistents en espectacles de carrer itinerants com ara un espectacle infantil, lluïments de Diables o una cercavila de Cultura Popular. El conjunt del programa de tot l’estiu es distribuirà a totes les llars del municipi, així com s’informarà al web municipal i a les xarxes socials.

La cultura és un sector essencial per la comunitat com a bé social i cohesionador de la ciutadania. En aquests temps de crisi, pensant en les persones que es veuen afectades econòmicament, l’Ajuntament ha volgut apropar a tota la ciutadania una programació cultural que tindrà en la seva totalitat entrada gratuïta o a un preu simbòlic.

Des del consistori també es té clar que les associacions tenen un paper clau de dinamització i cohesió social que va molt més enllà de les pròpies actuacions, per la qual cosa, si la situació sanitària ho permet, es preveu organitzar una Festa Major d’Hivern per Sant Menna, que sigui la festa de les entitats locals.

L’Ajuntament és conscient que queden encara tres mesos per la nostra Festa Major, i potser llavors la situació ha millorat, la qual cosa desitgem de tot cor. No obstant això, per a les necessitats d’organització d’aquests tipus d’esdeveniments, ens veiem obligats a prendre aquesta decisió en el moment actual.

Darrera actualització: 10.06.2020 | 11:25