Arriba el segon concurs de relats de ciència-ficció de Sentmenat

Dijous, 4 de febrer de 2021 a les 00:00

Després de l'èxit participatiu de la primera edició, torna el concurs de relats de ciència-ficció. Organitzat en dues categories: la juvenil, de 12 a 16 anys; i adults, a partir dels 17 anys. El concurs és obert a totes les persones que viuen, estudien o treballen al municipi de Sentmenat i el relat ha d'estar ambientat a Sentmenat.

Per segon any consecutiu aterrarà a Sentmenat el concurs de relats de ciència-ficció de Sentmenat, un concurs literari impulsat per la regidoria de Cultura per promocionar l'escriptura i la lectura de novel·la narrativa, en aquest cas, dins de la temàtica de la ciència-ficció. De la mateixa forma que la seva primera edició, els relats hauran de ser ambientats dins de la vila de Sentmenat i els seus entorns, i el concurs és obert a totes aquelles persones que viuen, estudien o treballen a la vila de Sentmenat. Les obres presentades hauran de ser originals i inèdites i no hi podran participar treballs guardonats en altres certàmens.

El concurs tindrà dues categories:
Juvenil: a partir de 12 anys (1r d'ESO) i fins als 16 anys (4t d'ESO)
Adult: a partir de 17 anys fins als 99 anys.


Com ha de ser el relat?

El treball caldrà que sigui presentat amb una extensió màxima de 10 fulls (DIN A4), mecanografiades a doble espai amb tipografia ARIAL mida 12, justificat a ambdós marges. Totes les obres caldrà que es presentin amb una portada amb títol i la categoria a la qual es presenten.

Com es presenta?

Per l'entrega s'haurà de presentar dos fitxers, ambdós en format pdf. El primer document s'hi introduiran les dades de la persona participant a forma de plica (Títol de l'Obra, Nom i cognoms, Adreça, Telèfon i Fotocòpia del DNI) i a l'altre s'hi presentarà l'obra. Als dos noms dels fitxers han de presentar formats reconeixibles (titoldelobra.pdf i titoldelobraPLICA.pdf), i és important que els fitxers no superin els 10 MBs. Les obres seran presentades amb data límit de 31 de març de 2021 al correu electrònic de la biblioteca b.sentmenat.fao@diba.cat.
El jurat encarregat de donar el veredicte i el repartiment de premis estarà integrat per representants de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sentmenat, del Departament de Llengua Catalana de l'Institut de Sentmenat, de l'equip de la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila i l'escriptor sentmenatenc Àlex Marin Canals. El veredicte del jurat sobre els relats premiats és inapel·lable.

A les escriptores i escriptors guanyadores se'ls es premiarà amb una capsa regal d'experiències i un lot de llibres, a més de la publicació dels seus relats a la pàgina web de l'Ajuntament. El veredicte serà públic per celebrar la Diada de Sant Jordi el 23 d'abril de 2021.

Per consultar les bases del concurs clica aquí.


*L'organització del concurs es reserva el dret de domini sobre les obres premiades, que seran publicades al web de l'Ajuntament de Sentmenat. La resta d'obres seran retirades del correu de la Biblioteca a partir del lliurament de premis, o bé, si hi ha el consentiment de l'autor/a, podran ser publicades al web de l'Ajuntament de Sentmenat.

 

Darrera actualització: 04.02.2021 | 11:34