Sentmenat es volca pel benestar animal a la 1a Festa del gat i del gos

Dilluns, 3 de febrer de 2020 a les 00:00

Diumenge passat 2 de febrer, la plaça de la Vila es va convertir en el punt de trobada dels amants dels gats i els gossos sentmenatencs. La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Sentmenat es mostra molt satisfeta per l’èxit participatiu dels ciutadans i de les entitats col·laboradores.

El matí va començar amb un concurs d’agility organitzat pel Centro Deportivo Canino Can Roja, on els gossos van poder provar les seves habilitats atlètiques i cognitives a l’hora d’avançar pels obstacles. A continuació, vam poder aprendre amb el Jaume Oriola de Pro-Canis algunes tècniques sobre l’educació dels animals de companyia. Seguidament, va tenir lloc l’esperada passarel·la dels gossos en adopció que té l’Ajuntament a través de Help Guau. Finalment, a càrrec també del Centro Deportivo Canino Can Roja, vam poder gaudir d’una exhibició d’ensinistrament caní amb els seus gossos.

Durant tota la jornada matinal, l’Ajuntament va tenir oberta l’Oficina d’Atenció al Ciutadà on un total de 10 gossos i 3 gats van ser censats. Cal destacar, a més a més, del procediment d’adopció de dos dels gossos que van desfilar a la passarel·la. Durant el matí i gràcies al Centre Veterinari Sentmenat, es va posar a disposició el servei per «xipar» els animals de companyia.

A més d’aquestes activitats, les entitats col·laboradores hi van posar les seves paradetes on van presentar-nos tallers de conscienciació pels més menuts, assessorament animal, aromateràpia amb olis per a mascotes i una pluralitat de productes especialitzats per als animals.

Des de l’Ajuntament, volem agrair a totes les entitats, centres i comerços que van decidir col·laborar en aquesta 1a Festa del gat i del gos i, de la mateixa manera, a totes les persones que van animar-se a participar, aprendre i adoptar. Després d’aquest èxit rotund, des de la Regidoria de Benestar Animal es seguirà treballant en el projecte i s’espera instaurar aquesta Festa del Gat i del gos de forma anual a Sentmenat.

Darrera actualització: 16.06.2020 | 10:41

Imatges

Festa del gat i del gos Festa del gat i del gos