L’Ajuntament posa en funcionament la telefonia IP

Dimarts, 9 de febrer de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Sentmenat se situa a l’avantguarda dels municipis que han fet una aposta per la tecnologia IP (que permet la transmissió de veu i dades a través d’internet i intranet) a Catalunya. Aquest nou sistema de comunicació per internet té nombrosos avantatges, sobretot orientats a l’estalvi, i per aquest motiu l’ajuntament ha optat per optimitzar les seves despeses i millorar la gestió de les seves comunicacions.

Des ja fa setmanes, l’equip tècnic municipal de la regidoria de les TIC ha estat treballant en la implementació integral del nou sistema de centraleta de veu via IP a tots els edificis de l’Ajuntament, un canvi que comporta una millora substancial en la comunicació interdepartamental i entre regidories.

Amb la incorporació d'aquesta nova tecnologia, l'Ajuntament de Sentmenat integra en la xarxa de telefonia totes les seus municipals i la flota de telefonia mòbil que permet que les trucades entre aquestes es facin per la xarxa corporativa i, per tant, sense cost afegit a la trucada, ja que es tracta com una trucada interna al no haver de marcar el número de la seu, és a dir, que no cal sortir a la xarxa externa.

Fins ara, la telefonia municipal, funcionava de forma individual en cada seu i requeria tenir a cada una d'elles una centraleta per a gestionar les trucades. Ara queda tot centralitzat en una sola centraleta al núvol, i per tant el cost de manteniment d'aquestes instal·lacions queda reduït a zero.

D’ara en endavant, tota la plantilla disposarà d’una nova identificació via extensions que inclourà tant els telèfons fixes de les oficines municipals, com els telèfons mòbils corporatius i els del personal tècnic que desenvolupi el teletreball.

Des de la derivació de trucades al personal tècnic específic per part de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, com la comunicació entre el personal de l’ajuntament per qüestions tècniques, el nou sistema de centraleta facilitarà la comunicació transversal i oferirà una millora per la ciutadania interessada en contactar amb el personal de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 09.02.2021 | 14:26