L'Ajuntament de Sentmenat aconsegueix el Segell Infoparticipa de transparència i bon govern

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Sentmenat ha assolit el Segell Infoparticipa 2020, un reconeixement que distingeix les administracions locals més transparents de l’Estat, amb un compliment superior al 85% dels seus indicadors. 

Amb l’objectiu de millorar la qualitat comunicativa i augmentar el nivell d’informació pública disponible al web municipal, la regidoria de Transparència ha treballat prenent com a referència els indicadors del Mapa Infoparticipa i els consells dels seus investigadors.

El Mapa Infoparticipa és un índex realitzat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP), que analitza la qualitat i la transparència de la comunicació de les administracions públiques locals. Aquest índex s'obté a partir de 52 indicadors, dels quals l'Ajuntament de Sentmenat n’assoleix 45, superant el 85% dels indicadors que atorga el segell de qualitat. L'Ajuntament ha habilitat un apartat al web per simplificar la consulta de les dades de transparència a partir dels indicadors del MapaInfoparticipa, consulta la informació clicant aquí.

Els 52 indicadors són de tipus quantitatiu i avaluen si l'accés a la informació política és pública i la qualitat comunicativa dels continguts. Es distribueixen en 3 temàtiques: Informació dels i les representants polítics/polítiques; informació sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius que se'n fa; Informació i accés sobre les eines de participació ciutadana.

Enguany l'Ajuntament de Sentmenat ha assolit la nota més alta de les 8 edicions en que s'ha realitzat l’avaluació, amb un 86,54% de compliment dels indicadors, superant així el 85% mínim que permet l’atorgament del Segell oficial de Transparència i Bon Govern. Tot i la bona nota, l’ajuntament continua treballant per millorar en transparència i assolir el 100% dels indicadors.

 

 

Darrera actualització: 08.04.2021 | 15:46