El Conseller d’Educació es reuneix amb l’Ajuntament per abordar la situació de l’educació a Sentmenat

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 19:00

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, acompanyat del delegat de Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez i el director dels Serveis Territorials del Departament, Jesús Viñas, s’han reunit aquest matí amb l’Alcalde, Marc Verneda, el regidor d’Educació, Jaume Carbonell i la tècnica d’educació, Mia Martí, a l’Ajuntament de Sentmenat. Posteriorment han visitat l’Escola Can Sorts on s’ha mantingut una reunió amb la direcció de l’escola i per últim han visitat l’Institut de Sentmenat. 

Ha sigut una jornada de treball per donar a conèixer, de primera mà, les mancances que pateix el municipi en matèria educativa. La reunió, que es va programar ahir al migdia per avui mateix, ha servit per abordar la situació de massificació als centres públics de Sentmenat. A dia d’avui, el poble compta amb una escola pública de tres línies d’educació infantil i primària i una matrícula de 647 alumnes i un institut públic amb 478 alumnes matriculats d’ESO i batxillerat.

L’alcalde ha explicat la necessitat d’un nou equipament educatiu a Sentmenat degut al constant creixement del nombre d’habitants del municipi i la previsió de creixement urbanístic que a dia d’avui encara recull el Pla General vigent. També ha donat a conèixer els diferents espais reservats al municipi per a la construcció d’equipaments públics.

Per una altra banda, el regidor d’Educació ha traslladat la preocupació vers la massificació dels centres, ja que s’ha normalitzat tenir una escola de tres línies quan aquesta està pensada per ser-ho de dues, fet que dificulta l’atenció a la diversitat i la implementació de nous projectes que millorin la qualitat educativa, que en l’actualitat es garanteix gràcies a la gran professionalitat de l’equip docent.

S’ha compartit plenament la necessitat de construir un nou centre educatiu públic de dues línies per fer front al creixement de població i la massificació de l’escola. A partir d’ara cal posar-se a treballar en el quan, l’on i el com es fa realitat aquest nou equipament.

Pel que fa a l’institut, el Departament ha assegurat que de cara al curs vinent s’instal·larà un mòdul prefabricat de 4 aules, dues de grans i dues de petites.

En la reunió també s’ha abordat la situació de supressió del transport escolar. S’ha comentat que és un servei no obligatori que finança la Diputació de Barcelona i que aquest organisme ha decidit eliminar. Tot apunta a que aquest servei serà eliminat, però se segueix treballant per buscar-hi una solució.

L’equip de govern valora molt positivament el resultat d’aquesta trobada i agraeix la presència del Conseller d’Educació, del Delegat de la Generalitat de Barcelona i del Director dels Serveis Territorials de la Generalitat del Vallès Occidental. Ara cal seguir treballant per a la materialització d’aquests acords i portar-los a la realitat en un futur proper.

 

Darrera actualització: 27.02.2020 | 21:04

Imatges

visita conseller visita educació