L'escola de persones adultes inicia el curs amb novetats

Dimecres, 28 d'octubre de 2020 a les 00:00

El curs 2020-2021, l'escola de persones adultes de Sentmenat s'actualitza i comptarà amb novetats que pretenen oferir a la ciutadania una formació d'enriquiment personal a través de petits cursos o càpsules de coneixement sobre temes concrets: mindfulness, xarxes socials, art, etc. A més a més de l'habitual formació bàsica de català i el graduat en educació secundària.

Està previst començar les classes el 9 de novembre i donada la situació actual, es preveu en la formació bàsica un format on-line en cas que no es pugui fer la formació de manera presencial.

L'educació d'adults comprèn les activitats d'aprenentatge que, en el marc d'aprendre al llarg de tota la vida, permet que les persones desenvolupin les capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals. Això fa que hi participin persones amb objectius diferents, com poden ser obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els coneixements. L’oferta educativa dels centres de formació d’adults té com a finalitat respondre a les necessitats i demandes formatives de l’entorn.

Les necessitats d’aprenentatge de les persones adultes van canviant depenent del moment, amb la voluntat de donar un servei divers que pugui atendre les necessitats de la ciutadania de Sentmenat, iniciem un nou curs incidint en l’objectiu d’oferir a la ciutadania la possibilitat d'ampliar, actualitzar o completar els seus coneixements i aptituds afavorint el seu desenvolupament personal.

L'escola comptarà amb dues línies de formació: 

  • Formació bàsica, destinada a l’acompanyament inicial per a persones sense formació i a l’obtenció de titulacions per a poder accedir a d’altres estudis superiors o bé per a la inserció i millora laboral. S'oferirà cursos de català en nivell inicial i bàsic (B), aula d'acollida per a persones nouvingudes per a la millora de la comprensió de la llengua, vocabulari i expressió i el Graduat en Educació Secundària (GES) per a poder obtenir la titulació.
     
  • Formació d’enriquiment personal: formació en hàbits, valors i actituds així com també en coneixements en l’àmbit de la cultura, les noves tecnologies,  i la ciència per al creixement personal. Càpsules formatives de temes concrets, cicles de conferències, tallers o formats similars que no són formació reglada. Iniciem aquesta nova línia amb un taller de "Mindfulness, consciència plena" per prendre consciència de les nostres emocions per eliminar la frustració i l’ansietat de no poder canviar certes situacions. El taller "Les xarxes socials, un repte i una oportunitat per a totes les edats" per a que tots puguem estar presents i actius a les xarxes socials, ja que avui és gairebé inevitable i ofereix un món d’oportunitats que no podem deixar escapar. I el cicle de xerrades "Per què no ens ha de fer por l’art", pels que senten curiositat pel món de l’art però no s’atreveixen a preguntar ni opinar.

Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o bé de manera telemàtica a la Seu electrònica de la web de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 28.10.2020 | 16:14