El Conseller d’Educació Josep Bargalló visita l’Escola Can Sorts i dóna el vist-i-plau a la construcció de l’escola nova

Dimarts, 16 de febrer de 2021 a les 00:00

El passat divendres 12 de febrer el Conseller d’Educació es va desplaçar a l’Escola Can Sorts de Sentmenat, recinte que acollirà la nova línia de P3 de la futura nova escola de Sentmenat durant la primera fase del seu procés de construcció.

Acompanyat de l’alcalde del municipi Marc Verneda i el regidor d’Educació Jaume Carbonell, el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, i el delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, van visitar les instal·lacions de Can Sorts, escola inclusiva que treballa per projectes a educació infantil i primària amb un total de 641 alumnes matriculats.

La visita del Conseller es va donar per presentar el projecte de la futura escola nova que està en procés construcció al costat de l’escola bressol Sentmenuts, i que es preveu que estigui enllestida la primera fase (educació infantil) pel curs 2022-23. Mentrestant, Can Sorts acollirà la línia de P3 que posteriorment formarà part de la nova escola.

El procés participatiu dels espais de la futura escola entre el Departament d’Educació, l’Ajuntament i la nova direcció de l’escola nova ja estan en marxa i amb molt bones sensacions. El següent pas serà aquest mateix dimecres, en una reunió amb la sub-directora general de Construccions, Manteniment i Equipaments de Centres Públics, Immaculada Buxadera i els arquitectes de la Generalitat.

A més, en breu l’Ajuntament presentarà novetats de cara al procés participatiu que s’està duent a terme amb tota la ciutadania per escollir el nou nom de la futura escola pública.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sentmenat conscient de les mancances de l’edifici de Can Sorts, amb ja trenta anys de vida, ha aconseguit el compromís del Conseller per tal d’abordar les obres de reforma i major manteniment degut al sobreús que se li ha donat durant tants anys. Aquest compromís es reflectirà en un conveni de col·laboració tècnica i econòmica entre la Generalitat i l’Ajuntament en els propers mesos.

També en relació a les obres de manteniment de l’Escola, es va confirmar que durant aquest estiu es realitzarà la 2a fase del projecte de les juntes de dilatació de la façana principal que manquen per fer, així com l’arranjament de les patologies internes produïdes per aquest fet.

Darrera actualització: 16.02.2021 | 13:50