La regidoria de Medi Natural inicia l'actuació contra la plaga de les erugues dels pins

Dilluns, 17 de febrer de 2020 a les 00:00

Aquesta setmana la brigada de jardineria treballa preparant les trampes de control.

La regidoria de Medi Ambient de Sentmenat ha començat ja les actuacions per lluitar contra les plagues de processionàries o erugues de pi. Des d'aquesta setmana s'estan preparant trampes de control als arbres que conformen els boscos del municipi.

Les erugues de pi poden conformar plagues molt perilloses per la vida dels arbres, ja que es mengen les fulles i defolien intensament els arbres. Aquest insecte, de manera natural, es troba en equilibri als boscos autòctons de l’àrea mediterrània sobre totes les espècies de pins.

Sobre les problemàtiques que provoca aquesta espècie sobre la salut humana, una de les més grans és que les larves d'aquests insectes, a partir del tercer estadi de desenvolupament, disposen en el dors d’uns plecs o sacs on s’amaguen, agrupats, una gran quantitat de diminuts pèls urticants de color taronja. Quan es molesten les larves o es mouen, s’obren els sacs alliberant-se milers de pèls urticants a l’atmosfera que, si es posen en contacte amb la pell de les persones o animals, produeixen reaccions al·lèrgiques. Si es detecta aquesta simptomatologia es recomana anar al metge de capçalera per tal que administri el tipus d’antihistamínic més adequat.

Darrera actualització: 17.02.2020 | 16:00