"La nit serà violeta" 20 S, emergència feminista

Divendres, 20 de setembre de 2019 a les 00:00

L’estat d’emergència es decreta en casos de pertorbació de la pau d’un estat com a conseqüència de greus circumstàncies que afecten o impedeixen la vida normal d’una comunitat.

La nit d’aquest divendres 20 de setembre, milers de dones han estat cridades a prendre els carrers de tot el país per declarar l’Emergència Feminista a Espanya, convocada per desenes de col·lectius davant l’estiu “negre” d’aquest any en quant a la violència de gènere. Aquesta nit, i en senyal de protesta per les violències masclistes, els carrers i places de les ciutats espanyoles s’il·luminaran amb llums violetes a través dels mòbils, espelmes, canyons de llum, etc.

La convocatòria, a la que s’han unit desenes de col·lectius, així com els sindicats i algun partit polític, sorgeix de la Plataforma Feminista d’Alacant, que fa unes setmanes va emetre un comunicat en el que assegurava que “ens trobem en una situació d’emergència”, donat que al juliol va haver-hi un assassinat a dones  cada dos dies. “Això ja no és un avís, declarem l’emergència feminista”, explicaven. “En front a la barbàrie, en front a l’obscuritat, en front a la por, la intimidació, en front a tot el que ens han arrabassat, llum violeta. Totes juntes, amb fanalets, llanternes, espelmes, mòbils, sortir i deixem que el feminisme inundi els carrers, que ens vegin, que sàpiguen que no tenim por” afirma la plataforma convocant.

Tal i com es detalla al Manifest, les alarmants xifres fan palès que alguna cosa està fallant, a pesar de tenir una normativa pionera en la lluita contra la violència masclista.

Avui, 20 de setembre de 2019, les dones sortiran al carrer. A quasi tots els municipis de l’estat s’està organitzant aquesta marxa violeta per clamar amb totes les forces per una societat sense violència masclista. “Perquè volem que el carrer i la nit també sigui nostra. Volem sortir al carrer i que no ens violin o matin”, diu el manifest.

L’Ajuntament de Sentmenat vol manifestar la seva condemna més enèrgica i repulsa contra qualsevol acte de violència envers les dones i fa una crida a la ciutadania a assistir a les diverses concentracions convocades per aqueta nit a diferents municipis.

 

Barcelona: 20h Plaça Universitat

Girona: 21h Plaça del Vi

Tarragona: 19h Plaça Jacint Verdaguer

Sabadell: 20:30h Inici a l’ajuntament

 

Darrera actualització: 20.09.2019 | 17:05