Informació de servei sobre el coronavirus SARS-CoV-2

Dimarts, 3 de març de 2020 a les 00:00

El Departament de Salut dona informació sobre el virus i el contagi, i crida a la calma destacant que el 80% dels casos són lleus.

Donada l’activació d’emergència de salut pública internacional pel nou coronavirus SARS-CoV-2 que va iniciar-se a la Xina, des del Sistema de Salut de Catalunya i arran dels casos importats d’altres països s’ha extremat tot el sistema de vigilància epidemiològica per a aquesta fase de contenció, detecció de possibles casos, confirmació, aïllament, tractament i estudi de contactes. L’objectiu principal de l'actuació sanitària és evitar la propagació del virus, d’elevada contagiositat, aïllant les persones potencialment malaltes. Tot i aquesta elevada contagiositat, el 80% dels casos són lleus, i només pot revestir gravetat en els casos de persones que tinguin altres malalties o factors de risc (2-5%).
   
Com a mesures de protecció, la població general no ha de fer res d'especial, més enllà d'aplicar les mesures higièniques recomanades per a evitar el contagi de qualsevol infecció respiratòria, especialment rentar-se sovint les mans i tapar-se la boca i el nas amb l'avantbraç en tossir o esternudar.
   
El Departament de Salut ha elaborat les següents informacions sobre el coronavirus SARS-CoV-2:

Preguntes i respostes sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

Per a més informació, podeu consultar http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus que s’està actualitzant constantment.

Darrera actualització: 09.03.2020 | 14:22