Fundació Humana lliura 25 bons d’ajuda a Sentmenat

Dimecres, 19 de febrer de 2020 a les 00:00

25 vals bescanviables per roba, que l’Ajuntament de Sentmenat distribuirà entre les persones amb pocs recursos econòmics del municipi. Cada val està valorat en 30 euros i podrà ser bescanviat a les botigues de la Humana de Barcelona.

La Regidoria de Medi Ambient de Sentmenat aposta per un municipi més conscienciat amb les formes de consum, de reutilització i de solidaritat entre pobles, per això manté la col·laboració amb la Fundació Humana.

La Fundació Humana, Pueblo para Pueblo¸ és una ONG que treballa internacionalment en la recollida de tèxtil i en programes de cooperació internacional. A Sentmenat, amb la col·laboració de l’Ajuntament, hi té varis contenidors on la ciutadania pot donar lliurement aquelles robes que ja no utilitzin, i a canvi la Humana dona a l’Ajuntament vals bescanviables per aquelles famílies amb necessitats de vestimenta bàsica.

El lliurament d’aquests bons d’ajuda, s’inclou dins del programa d’acció social que Humana desenvolupa amb els seus col·laboradors, entre els quals es troba l’Ajuntament de Sentmenat. El Programa de Suport Social d’Humana, reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de roba i calçats recollits als contenidors del municipi on és present, col·laborant en l’emissió d’ajuts econòmics per aquells col·lectius més desfavorits, concretament aportant vals  anualment, que permetran adquirir gratuïtament roba a les botigues sostenibles de la Humana per un valor total de 30 euros cadascun.

Des de la Regidoria de Medi Ambient, ens vàrem posar en contacte amb la Humana per tal de tractar diversos temes, com ara ampliar el nombre de contenidors al municipi o el tema d’aquests vals bescanviables. En un principi i segons conveni, la humana dotava a Sentmenat de 15 vals cada any, però es va detectar que en el passat, va haver algun any que no es va tramitar la sol·licitud per part de l’Ajuntament, i aquests vals no van ser lliurats. Per tal de no perdre’ls, i tenint en compte la gran quantitat de roba que es recull al poble, la Regidoria de Medi Ambient va negociar amb la Humana el lliurament d’una major quantitat de vals. És per aquesta raó, que enguany rebrem 25 vals corresponents a l’exercici  2019 i al mes d’abril se’ns farà un altre lliurement de 25 més corresponents al 2020.

Aquesta vals es derivaran a la regidoria de Serveis Socials per a que, segons els seus indicadors, es distribueixin, a les famílies més desfavorides del poble.

Darrera actualització: 24.02.2020 | 12:52