El veí de Sentmenat, José Fructuoso, aconsegueix la quarta posició en la categoria Màster 50 de marxa atlètica

Dimarts, 18 de febrer de 2020 a les 00:00

El passat diumenge 16 de febrer, la ciutat de Torrevieja (Alacant) va acollir el 89è Campionat d’Espanya de Marxa Atlètica. En aquest esdeveniment esportiu, l’esportista de Sentmenat, José Fructuoso, va aconseguir la quarta posició en la categoria Màster 50 que el permetrà anar seleccionat a la prova que es realitzarà a Toronto.

Amb aquesta posició d’un esportista setmenatenc tornem a posar de relleu el gran nivell de l’esport local fruit de l’esforç i constància d’esportistes i clubs locals que dia a dia treballen per aconseguir reconeixements esportius.

Des d’aquí volem felicitar a José Fructuoso per l’excel·lent resultat aconseguit. Felicitats campió!

La marxa atlètica

La marxa atlètica és una modalitat de l’atletisme practicada per carretera o pista consistent a marxar a pas lleuger, talment que un peu o altre estigui sempre en contacte amb el sòl; per a poder aconseguir una cadència de pas ràpid, els marxadors han d’adoptar una posició un xic forçada.

La distància a recórrer oscil·la entre 3 i 100 km. Les distàncies més habituals són les de 20 i 50 km, que constitueixen proves olímpiques des del 1912 i el 1932, respectivament. Els darrers rècords d’aquestes distàncies en pista (car en les proves de carretera els recorreguts són variables) foren assolits l’any 1975 per B. Kannenberg (de la RF d’Alemanya), amb 1 h 25´45´´i 3 h 56´51´´, respectivament.

 

Darrera actualització: 18.02.2020 | 15:55