Sant Jordi

Dimarts, 23 d'abril de 2019 a les 12:00

Celebració del dia de Sant Jordi el 23 d'abril.

Narra la llegenda que hi havia una vegada, un drac que tenia atemorida a tota la població devorant els animals que hi pasturaven i causant estralls entre la població... Per calmar les ànsies d’ira del drac, els habitants del poble van decidir que sacrificarien una persona, escollida per sorteig en motiu d’ofrena pel drac, a canvi de no atacar a la població.

Però un dia, l’atzar volgué que fou la filla del rei la que es sacrifiqués, i així ho va acceptar la mateixa princesa, però just quan el drac l’anava a engolir, Sant Jordi va aparèixer per enfrontar-se i vèncer a la bèstia, clavant-li la seva llança al cor, i florint, de la pròpia sang del drac, un roser de roses vermelles.

La seva acció va ser un gest desinteressat i valent que va canviar la història del poble, i en motiu d’agraïment, va donar naixement a la llegenda que tots coneixem com el dia de Sant Jordi, que des d’aleshores a Catalunya ha estat costum regalar una rosa i/o un llibre a les nostres persones estimades. Tant mateix Sant Jordi va ser anomenat patró de Catalunya des del segle XIX, i va esdevenir símbol del territori català amb la Renaixença i màrtir del moviment polític i cultural que va recuperar els signes d’identitat catalans.

Darrera actualització: 13.01.2020 | 13:56